Ik help je verder met al je praktische vragen

Alles wat je wilt weten over de cursus
"

Ik kan me voorstellen dat je het naadje van de kous wilt weten. Temperamentvolle kinderen houden van voorspelbaarheid en hebben daarom vaak talloze vragen. Dus als je kind het temperamentvolle niet van een vreemde heeft is er een dikke kans dat jij dat ook hebt. Ik help je daarom graag verder om al je vragen te beantwoorden. Kijk bijvoorbeeld naar de video met wat je gaat leren in de cursus, of lees hier de antwoorden op de veelgestelde vragen.

Hoeveel tijd kost de cursus?

De cursus duurt in totaal een half jaar. De eerste drie maanden gaan we intensief aan de slag.
In die periode komt er elke week een nieuwe les beschikbaar. Het bekijken van de video’s en het doen van de opdrachten kost ongeveer 1 uur. De les bereidt je voor op datgene wat je gedurende de week gaat oefenen maar dat doe je in het contact met je kind en kost dus geen extra tijd.

De eerste twaalf weken is er elke week een livesessie van een uur waarin je nog wat extra wordt aangezet om echt aan de slag te gaan, je krijgt er nog meer inspiratie en je kunt er je ervaringen delen.
Daarnaast kun je in die eerste periode iedere week al je vragen insturen. Ik beantwoord deze vragen in een video die gedurende die week online komt. Onder die video vind je een overzicht van alle vragen met daarachter het tijdstip waarop de vraag is beantwoord zodat je heel gericht kunt kijken naar wat voor jou van toepassing is.

Het is handig om elke week een moment in te plannen dat je er goed voor gaat zitten. Zo haal je het meeste uit de cursus. Op vrijdagochtend komen de nieuwe materialen online. Dus plan ergens tussen vrijdagochtend en zondagavond je moment in.

De een heeft genoeg aan alleen de video’s te bekijken, de ander wil elke opdracht doen. Sommige mensen doen als stel mee en bespreken samen alle video’s uitgebreid. Dan duurt het natuurlijk langer maar dan levert het ook weer heel mooie gesprekken op die je helpen om elkaar weer beter te begrijpen.

Handig: Mocht jij graag een beetje tempo maken, dan kun je de video’s sneller afspelen. Je kan de video’s ook prima beluisteren tijdens de was ophangen.

Tijdens de kerst hebben we even pauze.

Na die eerste drie maanden gaan we nog drie maanden in een wat lager tempo door. Je ontvangt dan geen nieuwe lessen maar er zijn dan nog wel twee livesessies en drie momenten om je vragen in te sturen. Dat geeft je de tijd om dingen te laten bezinken, een poosje te oefenen, dingen in te halen en bepaalde onderdelen te herhalen.

Op welke dagen zijn de lessen?

Elke week komen de lessen beschikbaar op vrijdagochtend 6.00. Je kan dan zelf inplannen wanneer je ze volgt. Ik raad aan om ze in dat weekend te doen. Zo heb je de rest van de week om te oefenen met alle tips en opdrachten.

Daarnaast zijn er ook om de week livesessies op woensdagavond. Kun je niet bij een livesessie zijn? Dan kun je gelukkig ook altijd terugkijken.

De vragen voor de Q&A kun je altijd insturen. Om de week op donderdag komt er een video online waarin de vragen beantwoord worden!

|

Het is zo voorbij gevlogen. Wat zo een lange cursus leek is nu veel te kort. Jammer dat het erop zit. Ontzettend grote stappen gezet. Niet alleen inzicht in mijn zoontje maar ook meer geleerd over hoe ik zelf in elkaar steek. Er is meer rust in ons gezin en de verbinding is zo veel fijner. Dus deze cursus is wat mij betreft een echte aanrader voor iedere ouder!
Adèle

Kan ik meedoen vanuit het buitenland?

Ja! het is een online cursus. Alles is vanuit je eigen luie stoel te volgen.

Bij de cursus hoort ook een pakket met cursusmateriaal. Dit sturen we met de post op. Het kan zijn dat je pakketje niet op tijd is wanneer er douane tussen zit of de post om andere redenen vertraagd wordt tussen landen. Je kan altijd al aan de slag zonder pakket, het werkboek krijg je bijvoorbeeld ook digitaal. Probeer daarom je zo vroeg mogelijk in te schrijven wanneer de poorten weer open gaan voor de volgende ronde.

|

De cursus is zo’n warm bad! De filmpjes van Eva en het werkboek leiden je er stap voor stap doorheen en motiveren en inspireren enorm om er lekker mee aan de slag te gaan. Heel erg gericht op de praktijk en de ‘echte wereld’. Eva geeft in alles zoveel rust en vertrouwen dat je het goed doet, dat de cursus niet als belasting maar als een klein feestje voelt. Ook de community is enorm fijn om zoveel met elkaar te kunnen delen en tips van elkaar te krijgen. De herkenning is super fijn! Je voelt je veel minder alleen. We merken thuis al heel veel verschil vooral dat ik op een positieve manier bezig ben om te kijken wat voor ons allemaal werkt. De cursus nodigt uit om jezelf te ontwikkelen niet alleen als ouder maar ook als persoon. Ik leer mezelf beter kennen!
Daniëlle

Mijn partner staat anders in de opvoeding

Soms denkt je partner er anders over. Hij houdt niet van poeha, is van de strakke hand en dan komt het wel goed of juist van het laat-maar-waaien en negeren die hap. Beiden opvoedstijlen passen niet bij jou. Jij wilt actief betrokken zijn, liefdevol aanwezig, binnen gezonde grenzen.

Het is mooi als beide ouders op één lijn zitten, maar weet je: het is geen noodzaak. Een kind, jullie kind, kan het prima handelen als zijn ouders over sommige dingen anders denken, als het bij de een zus en bij de ander zo gaat. Enneh; als je een live webinar naast je partner volgt, pikt ie toch maar wat dingen mee en plant je wellicht een zaadje ;).

Sommige mensen doen de cursus samen met hun partner en leren op die manier elkaars insteek van opvoeding veel beter kennen. Zo ontstaat er meer begrip voor elkaar. Wanneer je samen aan de slag gaat ontdek je misschien wel dat de opvoedstrategie van de ander heel leerzaam voor je kan zijn.

|

Eva neemt je stapje-voor-stapje mee om anders naar je kind te kijken en daarna praktisch aan de slag te gaan. Ons advies is de cursus samen (met partner/oppasmoeder, etc…) te doen; dat geeft echt diepgang en meerwaarde.
Eric

|

De cursus is heel fijn opgebouwd, elke week een paar nieuwe video’s aan de hand van een thema met een paar bijbehorende opdrachten, daardoor blijft het heel overzichtelijk en behapbaar. En het is super fijn dat je elke week vragen kan stellen die in de wekelijkse livesessie worden beantwoord.
Hetty

Ik wil graag meedoen, maar het bedrag is voor mij te hoog.

De cursus is best een investering. Hij onderscheidt zich van veel andere cursussen omdat je ook al je vragen bij me kwijt kunt en er een eigen community bij zit.

Ik snap dat dit niet past bij iedere portemonnee. Het is daarom ook mogelijk om in 3 termijnen te betalen. Je betaalt geen cent meer dan in 1 x.

Is dit ook echt niet mogelijk voor je, stuur dan even een mailtje. Dan kunnen we kijken of er andere mogelijkheden zijn.

|

We zijn zo blij dat we de cursus hebben gedaan! We lazen al veel omtrent opvoeding, maar de cursus gaf ons die praktische toevoeging waardoor het ons nu lukt om tips ook echt uit te voeren. We hebben zulke fijne inzichten opgedaan, waardoor we ons kind beter begrijpen. Al met al zeer waardevol en absoluut de moeite waard!
Carien

Voor welke leeftijd van kinderen is de cursus geschikt?

De leeftijd van de (temperamentvolle) kinderen om wie het gaat, zal wisselend zijn. De leeftijd van jouw kind zal waarschijnlijk tussen de 1,5-12 jaar zitten, dat is de periode waarin veel ouders worstelen met het temperamentvolle gedrag van hun kind(eren).

Toch doen ook ouders mee met oudere kinderen. Alles is toepasbaar in alle fases van de opvoeding. In de cursus zitten alleen minder voorbeelden over tieners, dus soms zul je zelf de link moeten leggen. 

Start er ook een volgende ronde van de cursus?

Je doorloopt de cursus als groep en mét Q&A’s van Eva. Ook is er om de week een livesessie met Eva. Er zijn daarom maar twee momenten per jaar waarop je in kunt stappen.

Je hebt geluk! We starten begin april, inschrijven kan bijna.

|

Je kind beter leren kennen, leren begrijpen, de rust terugvinden in jezelf en je opvoeding, de dingen laten zijn, durven loslaten, sorry zeggen en weten wanneer te zwijgen, op een andere manier kijken naar boos zijn, echt stilstaan bij hoe je met je kinderen omgaat, meer erkenning geven.
Het vurige enthousiasme opnieuw heerlijk vinden in plaats van enkel te focussen op het vermoeiende driftige.
Daarnaast ook jezelf beter leren kennen en jezelf in uw relatie.
Dit is wat Eva haar kennis, haar theorie, haar tips, haar erkenning tot hiertoe voor mij hebben betekend.
Het enige minpunt. Dat we het boek of de cursus niet 5 jaar geleden hebben gevonden.
Lies

Mijn kind heeft een diagnose, is deze cursus dan ook geschikt?

Ik hoor van veel ouders dat ze dezelfde dingen toepassen op hun kinderen met autisme of ADHD en met resultaat. De manier van kijken naar je kind is universeel. 

Zoals een cursist zegt: “De cursus helpt me ook mijn kind met ADHD beter te begrijpen. Ik kon grotere stappen zetten met mijn kind zonder ADHD, maar ook zeker stappen gezet met mijn kind met ADHD.”

Heeft je kind een diagnose én heb je al veel aan het boek gehad, dan is de cursus echt een aanvulling op het boek.

Je mag me ook mailen met je gedachtes en twijfels, dan denk ik met je mee. Neem contact op via info@evabronsveld.nl .

 

|

De cursus is onwijs waardevol geweest. Het heeft mij zoveel inzicht, tips, handvaten, maar ook steun en (h)erkenning gegeven. We hebben al veel intensieve hulp gehad, maar met jouw cursus kon ik grotere stappen vooruit maken. Zo fijn om ook de erkenning te ervaren dat het met een temperamentvol kind echt wel pittiger is.
Jeanet

Hoelang blijft de cursus beschikbaar?

Vanaf de start heb je 1 jaar toegang tot de cursus. Zo kun je ook na het eerste half jaar nog regelmatig terugkijken in de modules waar je een opfrisser van nodig hebt. 

We trekken samen op en op die manier is de kans het grootst dat je de cursus ook helemaal af maakt en het beste resultaat eruit haalt. Door middel van de community, de livesessies en mailings blijft je betrokken.

|

De manier waarop de cursus wordt gegeven, motiveert mij veel meer dan andere cursussen. Met deze cursus leer ik niet alleen over mijn zoontje, maar ook over mijzelf.
Jeanet

Mijn vraag staat er niet tussen, waar kan ik mijn vraag kwijt?

Ik hoor heel graag van je. Je kunt me mailen op cursus@temperamentvollekinderen.nl.