Leer in 11 weken de ‘geheimen’ van jouw temperamentvolle kind en ontwikkel een sterke, liefdevolle relatie voor het leven.

Áltijd strijd om de kleinste dingen

Tijdens de masterclass Temperamentvolle Kinderen heb je het inzicht gekregen dat je door de eigenschappen en behoeften van je temperamentvolle kind te leren kennen je je kind veel beter begrijpt.

In mijn programma Temperamentvolle Kinderen leer ik je in 11 weken de geheimen van jouw temperamentvolle kind waardoor jullie samen weer plezier hebben, van elkaar kunnen gaan genieten en een sterke relatie ontwikkelen.

Wat deze editie van dit programma extra bijzonder maakt is dat je na de eerste 11 weken nóg eens 11 extra weken krijgt. Dit noem ik de reflectie en groeimaanden. Deze periode is erop gericht om je ook na het doorlopen van het programma nog een tijd te kunnen ondersteunen waar nodig. Verderop deze pagina lees je hier meer informatie over.

Met de reflectie en groeimaanden weet je zeker dat dit programma een groot succes wordt.

Je hebt ons zo onwijs veel geholpen. We zijn een veel relaxter gezin en ik denk oprecht dat onze lieve zoon van 3,5 jaar op zal groeien tot een krachtig persoon, grotendeels dankzij alle inzichten die we hebben gekregen en toepassen vanuit jouw programma. Bovendien was het altijd een feest als jij weer met een video door onze keuken of woonkamer klonk! 😉

 – Jennifer

Een jaar geleden ging het heel erg slecht met mijn temperamentvolle dochter (8 jaar). Zeer vaak hysterische huilbuien, zowel thuis als op school. Heel het gezin ging gebukt onder hoe zij zich voelde. Ik heb toen verschillende keren wanhopig vragen gesteld waar jij mij telkens heel goed mee geholpen hebt.
Maar wat echt een ommekeer heeft gebracht waren niet zozeer de quick fixes (die zeker ook hebben geholpen), maar door jou ben ik haar gaan aanvaarden zoals ze is, heb ik een aantal overtuigen losgelaten, probeer ik nog steeds om verwachtingen van anderen los te laten. En dat was echt een life changer!

 – Karisia

Hebben enorm veel geleerd tot nu toe. Mijn middelste zoon van 5 heeft nauwelijks woede aanvallen meer, hij slaapt goed, hij is heel sociaal en zit lekker in zijn vel. Als ik nu wel eens een grens trek tot hier en niet verder, maakt het indruk en wordt er geluisterd, ik weet niet wat ik mee maak.

Mijn dochter van 7 heeft meer zelfvertrouwen nu ik op ons vertrouw. Grappig dat ik het ook van de juf terug hoor.

 – Karima

Onder andere bekend van:

11 weken samen aan de slag

Tijdens het programma gaan we 11 weken lang aan de slag met wekelijkse oefeningen uit je werkboek (krijg je na aanmelding per post opgestuurd) en de daarbij horende cursusvideo’s. Iedere week kan je mij al je vragen stellen of ervaringen delen tijdens de livesessies of de Q&A’s. Ik ben er persoonlijk voor je om je te helpen echt succesvol te worden met dit programma.

“Onze dochter voelt zich veel meer gehoord en zit zoveel beter in haar vel!”
– Suzanne

Week 1: Inzoomen op de eigenschappen van jouw temperamentvolle kind

Welke van de kenmerkende temperamentvolle eigenschappen heeft jouw kind het sterkst? Ik leer je in welke situaties acceptatie het meest helpend is en hoe je dat doet.

Week 2, 3 & 4: Wat heeft jouw kind meer nodig dan andere kinderen?

Ontdek wat jouw kind precies meer nodig heeft. Verbinding, ontspanning, controle en voorspelbaarheid zijn essentieel voor temperamentvolle kinderen, maar hoe kan je daarin thuis zelf voorzien? Dat leg ik je in deze weken precies uit (en uiteraard kun je je vragen en ervaringen hierover tijdens de live calls met mij bespreken of insturen voor een Q&A).

Week 5 & 6: Aan de slag met druppelmanagement!

Leer alle ervaringen en impulsen, oftewel druppels, die continu in het emmertje van je kind vallen, herkennen zodat jij je kind kan helpen zijn / haar emmertje licht te houden. Door druppels te herkennen word je steeds minder verrast door het gedrag van je kind, kan je beter anticiperen op moeilijke situaties en weet je precies wat je kan doen wanneer je kind’s emmertje te zwaar wordt of zelfs dreigt over te lopen. Hiermee krijg je veel meer invloed op de dagelijkse gang van zaken.

Week 7: krachtig maar liefdevol leidinggeven en grenzen stellen

Deze week leer je hoe je je kind laat meewerken en hoe je grenzen stelt zonder boos te worden, te dreigen of macht in te zetten (zo wordt het thuis ook direct een stuk gezelliger).

Week 8: Deze week staat in het teken van je eigen emoties

Ontdek welke invloed jouw eigen emoties hebben op de emoties en de reacties van je kind.
Hoe je ervoor kunt zorgen dat je niet geleid wordt door je emoties tijdens moeilijke situaties en wat je kunt doen op de momenten dat je emoties het toch dreigen over te nemen…

Week 9: De emoties van jouw temperamentvolle kind

Je leert waarom het zo belangrijk is om álle emoties te accepteren (plus hoe je dat doet) en hoe je je kind zich vaker begrepen en ondersteund laat voelen door jou.

Week 10: Afspraken maken en samenwerken met je kind

Hoe maak je nou afspraken waar je kind zich ook aan gaat houden? En wat als hij of zij zich er desondanks toch niet aan houdt? Dat leer je deze week.

Week 11: Lastige situaties

In deze week komt alles samen. Alle strategieën die je geleerd hebt. De inzichten die je hebt opgedaan. Iedere lastige situatie die je tegenkomt, zoals eten, slapen, kind ophalen van een speelafspraak, naar de dokter, de tandarts en nog veel meer ga je met de oplossingen uit deze cursus veel beter aan. Maar toch kan dat in de praktijk nog best moeilijk zijn. Hoe ga je nou om met dit soort lastige situaties? Daar gaan we deze week diep op in.

Leer de “geheimen” van jouw temperamentvolle kind…

De gebruikelijke tips en adviezen werken niet voor temperamentvolle kinderen. Zij hebben andere eigenschappen en daarom ook andere behoeften. 

In de cursus help ik je stap voor stap aan je eigen strategie voor meer rust en harmonie.

Je krijgt

Om je te helpen zoveel mogelijk resultaat te krijgen, en je zoveel mogelijk te ondersteunen heb ik de volgende onderdelen aan dit programma toegevoegd:

8 modules vol lessen

In totaal meer dan 50 video’s verdeeld over 11 weken. Gemiddeld ben je een uur per week bezig met de video’s en opdrachten.

Weekopdrachten

De video’s en opdrachten bereiden je voor op de weekopdrachten die je in de tijd met je kinderen uitvoert. Zo zet je de theorie gelijk om naar de praktijk.

Q&A’s: om de week kan je jouw persoonlijke vragen insturen

Om iedereen de kans te geven vragen te stellen, ook als je niet bij de livesessies aanwezig kunt zijn, beantwoord ik je vragen in de Q&A video’s. Zo ontstaat er bovendien een databank vol beantwoorde vragen!

Livesessies: Wat heb je geleerd, waar loop je tegenaan?

In de groep bespreken we om de week hoe de week is gegaan met betrekking tot de lessen en de oefeningen uit het werkboek.

Een uitgebreid werkboek (in een tof welkomstpakket) in je brievenbus

Met praktische oefeningen die je op weg helpen in de voor jou moeilijke situaties.

Een actieve community (denk aan facebook, maar dan in onze eigen omgeving)

Exclusief voor deelnemers aan het programma temperamentvolle kinderen is er een besloten community waarin je andere ouders ontmoet, ervaringen kan delen en elkaar kan helpen met vragen.

Reacties uit de community

Let op: je kan je inschrijven voor dit programma tot uiterlijk 5 april!

De afgelopen jaren heeft dit programma bij al ruim 750 gezinnen voor meer rust en gezelligheid gezorgd!

Maar…

Omdat ik je wil verzekeren dat jouw deelname ook super succesvol wordt, heb ik nu een nieuwe update aan het programma toegevoegd:

De reflectie- en groeimaanden!

Nadat de eerste 11 weken van het programma voorbij zijn, krijg je nu nogmaals 11 weken de tijd om met (specifieke onderdelen uit) het programma aan de slag te gaan. Je ontvangt tijdens deze maanden:

Iedere week een nieuwe verdiepingsopdracht om nogmaals met het onderwerp van die week aan de slag te gaan.

Nog drie extra livesessies waarin je met mij persoonlijke situaties kunt bespreken.

Nog drie keer de mogelijkheid om mij al je vragen te stellen voor een video Q&A!

Op deze manier heb je extra tijd, oefening en persoonlijke begeleiding van mij om onderdelen die misschien lastig waren of waar je niet direct aan toe bent gekomen tijdens de eerste 11 weken alsnog aan te pakken!

Na het volgen en implementeren van mijn programma weet je precies:

Ieder kind is anders; je weet wat er speelt bij jóúw kind en wat híj nodig heeft, zodat je jouw kind kan helpen lekkerder in zijn vel te zitten en jullie band sterker wordt.

Je weet hoe je de talloze ervaringen en impulsen (oftewel druppels) waar je kind dagelijks mee te maken krijgt (1) herkent, (2) begrijpt wat de impact ervan is op jouw kind en (3) voorkomt dat er te veel druppels in het emmertje van je kind vallen.

Waarom het juist voor temperamentvolle kinderen zo belangrijk is om een krachtige leider te hebben en wat ervoor nodig is om die leider te zijn zodat je op een prettige manier samenwerkt met je kind en je kind je laat helpen zonder te dreigen met straffen of boos te worden.

Je leert de impact van jouw eigen emoties op jezelf en jouw temperamentvolle kind en ik help je hier een weg in te vinden.

Je kan een pak relaxter omgaan met lastige situaties zoals eten, slapen, naar de tandarts, ophalen van speelafspraak en nog veel meer…

De lastige kanten van de eigenschappen verdwijnen steeds meer naar de achtergrond en de kwaliteiten komen beter bovendrijven.

Zo ontwikkel je, net als de 750+ ouders die je al zijn voorgegaan, een krachtige, liefdevolle relatie met jouw temperamentvolle kind

Begrijp je temperamentvolle kind

Voor meer rust meer plezier en minder gedoe!

Veelgestelde vragen

Wanneer begint de cursus?

De eerstvolgende ronde start begin april. Op 10 april is de live aftrap!

Wanneer zijn de livesessies?

De livesessies zijn op woensdagavond, maar zijn altijd terug te kijken op een moment dat voor jou het beste werkt. Naast de livesessies zijn er Q&A's waar je je vraag kwijt kan. Deze zijn niet live, dus je kunt altijd je vragen kwijt.

De live aftrap is op woensdag 10 april om 20.30u.

Overige datums:
week 1 en 2: wo 24 april om 20:30 uur
week 3 en 4: wo 8 mei om 20:30 uur
week 5 en 6: wo 22 mei om 20:30 uur
week 7 en 8: wo 5 juni om 20:30 uur
week 9 en 10: wo 19 juni om 20:30 uur
oefenmaanden: wo 3 juli om 20:30 uur
oefenmaanden: wo 31 juli om 20:30 uur
oefenmaanden: wo 28 augustus om 20:30
Afsluiting: wo 25 september om 20:30 uur

Wat als ik niet aanwezig kan zijn bij de live sessies?

De livesessies worden allemaal opgenomen en kun je dus in je eigen tijd terugkijken.

Voor kinderen in welke leeftijdsrange is de cursus bedoeld?

De leeftijd van de (temperamentvolle) kinderen om wie het gaat, zal wisselend zijn. De leeftijd van jouw kind zal waarschijnlijk tussen de 1,5-12 jaar zitten, dat is de periode waarin veel ouders worstelen met het temperamentvolle gedrag van hun kind(eren).

Kan ik meedoen vanuit Duitsland/Griekenland/India/ander land?

Ja! het is een online cursus. Alles is vanuit je eigen luie stoel te volgen.

Bij de cursus hoort ook een pakket met cursusmateriaal. Deze sturen we met de post op. Het kan zijn dat je pakketje niet op tijd is wanneer er douane tussen zit of de post om andere redenen vertraagt wordt tussen landen.

Om de hogere verzendkosten een beetje te compenseren is er voor bepaalde landen een eigen betaalpagina waar verzendkosten berekend worden. Klik hieronder voor de juiste betaalpagina.

België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Spanje (geen extra kosten)

Estland, Finland, Hongarije, Ierland, Kroatië, Letland, Litouwen, Noorwegen, Polen, Portugal, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland

Overige landen

Is de werkwijze voor alle temperamentvolle kinderen hetzelfde?

Temperamentvolle kinderen verschillen onderling net zoveel als alle andere kinderen. Er is niet één hokje waar je een kind in kunt stoppen, en het is ook zeker niet de bedoeling wéér een nieuw label te ontwikkelen dat op kinderen geplakt kan worden. Met de tips en handvatten uit het programma zoom je echt in op jouw unieke kind en jullie unieke situatie.

Heb je echt een cursus nodig? Kan “het temperamentvolle” ook vanzelf overgaan?

Weet: wat aandacht geeft, groeit. Misschien denk je wel dat de struisvogelstrategie beter werkt dan overal maar woorden aan geven. Net doen alsof er niks aan de hand is, werkt misschien een tijdje, en soms lijkt het zelfs of er lange tijd een harmonieus evenwicht is en neig je ernaar opgelucht adem te halen. Zo, niks aan de hand. Me druk gemaakt om niks. Tot er weer een uitbarsting is. Een kind dat weken achtereen niet in slaap komt. Dat zich onbegrepen en niet gezien voelt. Vergelijk het met een strandbal die je onder water duwt; eerst gaat het makkelijk, maar het kost steeds meer moeite om m niet omhoog te laten schieten. Vroeg of laat verlies je de grip en vliegt ie een willekeurige richting op. Die strandbal zou je kunnen zien als de wervelstorm aan emoties die soms door je kind razen, als de unieke set van eigenschappen die hij nu eenmaal hééft, hoe hard je ook probeert om ze niet te zien.
Er is niet één hokje waar je een kind in kunt stoppen, en het is ook zeker niet de bedoeling wéér een nieuw label te ontwikkelen dat op kinderen geplakt kan worden. De term ‘temperamentvolle kinderen’ is dus niet bedoeld om een etiketje op hen te plakken, maar om jouw kind te leren begrijpen en jou handvatten te bieden om met deze bijzondere eigenschappen bij kinderen om te gaan. Het temperamentvolle zit ín jouw kind. Het is niet iets wat even overwaait. De kunst is het mooie ervan te zien. De handvatten uit de cursus gaan je daarbij helpen.

Het gezinsleven is al zo druk. Ik weet niet of ik nog tijd heb voor de cursus, laat staan energie...

Een begrijpelijke gedachte, maar is ie ook waar? We doorlopen de lessen in elf weken, juist om te voorkomen dat het bij deelnemers verwatert. In een korte tijd duik je er helemaal in. Daardoor zie je ook snel het effect van de andere manier van kijken/handelen terug in je gezin. Meer rust, meer lol, minder gedoe. Wat een tijd (en energie!) scheelt dat?!

Mijn partner denkt er anders over...

Soms denkt je partner er anders over. Hij houdt niet van poeha, is van de strakke hand en dan komt het wel goed of juist van het laat-maar-waaien en negeren die hap. Beiden opvoedstijlen passen niet bij jou. Jij wilt actief betrokken zijn, liefdevol aanwezig, binnen gezonde grenzen.

We horen van veel ouders die de cursus samen hebben gevolgd terug dat ze enorm naar elkaar zijn toegegroeid in het ouderschap. Er is veel meer wederzijds begrip en ze voelen zich weer meer een team.

En doet je partner niet mee en ziet hij dat jouw nieuwe benadering z’n vruchten afwerpt, dan is de kans groot dat hij nieuwsgierig wordt en hier en daar toch wat mee wil kijken. Aldus meerdere ouders uit de vorige ronde.