Dé cursus die je helpt om het weer fijn te hebben met je intense, gevoelige kind met een sterke wil.

Áltijd strijd om de kleinste dingen
Verlang jij ook naar meer plezier en minder gedoe? Wil je weer genieten met je kind in plaats van voortdurend strijd te moeten leveren? Wil je weer vooral de mooie kanten van je kind zien en wil je je kind beter begrijpen? Wil je weten hoe je je kind kunt ondersteunen bij de dingen die nu zo moeilijk voor hem zijn? Ben je op zoek naar herkenning en begrip voor jullie situatie en uitdagingen en wil je nu eindelijk eens handvatten die ook voor jullie goed uitpakken? Dan ben je hier op de juiste plek.

Herken je dit?

Het ene moment is je kind uitbundig en blij, het volgende moment stort hij in, om redenen die jij niet altijd begrijpt. Hoe komt dat nou?

Heel veel liefde erin stoppen, eindeloos meebewegen, het brengt je helaas toch niet de flow waar je zo op hoopt. Maar wat is dan wel de juiste benadering?

Jouw kind weet wat ie wil, en hóé; daar is níks tegenin te brengen. Strenger zijn bleek averechts te werken, maar wat kun je dan wel doen om ervoor te zorgen dat het niet totaal uit de hand loopt?

Je doet zo je best om de mooie, leuke, bijzondere eigenschappen van je kind te blijven zien, maar soms voelt dat bijna als een opgave.

Je bent moe van de hele tijd strijd hebben om kleine dingen.

Je vraagt je af waarom het altijd zo moeilijk moet. Waarom kan jouw kind nou nooit gewoon eens doen wat je vraagt?

Je doorloopt de cursus als groep en mét begeleiding van Eva. Ook is er elke week een livesessie met Eva. Er zijn daarom maar twee momenten per jaar waarop je in kunt stappen. 

Je hebt geluk, we starten 12 december met de cursus! Instappen kan tot 10 december, zie ik je daar?

Inschrijven kan nog...

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Cursus Begrijp je Temperamentvolle Kind

450 euro

Opvoedkalender met 52x tips en inspiratie

gratis!

Geniet weer van de tijd samen met je kind

Temperamentvolle kinderen kunnen je voor raadselen zetten en veel van je geduld opeisen. Maar net zo vaak verrassen met hun empathie, hun passie, en creativiteit.

Ik help je stap voor stap om de negatieve kant van de temperamentvolle eigenschappen die voor moeilijkheden zorgen, te laten verdwijnen naar de achtergrond.

Zo komen de positieve kanten, inclusief de prachtige talenten van je kind, (weer) naar voren.

“Onze dochter voelt zich veel meer gehoord en zit zoveel beter in haar vel!”
– Suzanne

Deze cursus van Eva is echt een aanrader! Soms zie je de dingen in de interactie met je kind gewoon niet meer goed, omdat je er dagelijks in zit. Eva zet je even stil bij dingen, ze veroordeelt niks, je voelt je juist heel erg begrepen, maar ze zet je wél aan het denken. Ik denk dat deze cursus echt een coach of hulpverlener kan vervangen, omdat je zélf handvatten krijgt om ook praktisch aan de slag te gaan. Dat had bij ons ook meteen effect en dat motiveert dan ook weer om verder te gaan met de cursus. Oh en het werkt ook nog eens heel verbindend om dit samen met je partner te volgen. Wij gingen metéén bij les 1 alweer meer de positieve kanten van ons kind zien. Dus gun jezelf en je kind deze positieve boost en koop de cursus! Je krijgt zeker geen spijt!

– Walter en Maaske

Eva je hebt een heel bijzonder talent. Je kan structuur aanbrengen in een voor mij moeilijk te doorgronden wereld van emoties. Door de cursus heb ik geleerd om rustig te blijven als mijn vier temperamentvolle dochters zich ontladen in hun veilige thuissituatie. Maar ook hoe grenzen te stellen en deze te bewaken. Kortom een zeer complete cursus die ik iedereen ga aanbevelen!

– Ruut

“Soms zie je de dingen in de interactie met je kind gewoon niet meer goed”
– Suzanne
Cursus
‘Begrijp je temperamentvolle kind’
Dé cursus die je helpt om het weer fijn te hebben met je intense, gevoelige kind met een sterke wil.

Bekend van

Wil je dat je kind weer lekker in zijn vel zit?
Heb meer ontspanning en plezier in je dagelijks leven nodig?
Worstel je met begrip, geduld en vertrouwen?
In de cursus werken we stap voor stap aan je pijnpunten. Ik help je door het proces heen met verdiepende video’s, opdrachten om alles wat je leert direct toe te passen en livesessies waar je je vragen kunt stellen. Daarnaast vind je steun en inspiratie bij andere ouders in de community.

Resultaten na de cursus

Ieder kind is anders; je weet wat er speelt bij jóúw kind en wat híj nodig heeft.

Je begrijpt hoe je kind in elkaar zit en weet wat jouw kind moeilijker vindt dan andere kinderen.

Je ervaart weer ontspanning en plezier in het dagelijks leven.

Je krijgt meer begrip, geduld en vertrouwen en daardoor kun je goed afstemmen op je kind.

Je temperamentvolle kind zit weer lekker in z’n vel.

Er zijn minder frustratie en woede-uitbarstingen en juist meer creativiteit en plezier!.

De positieve kanten van de eigenschappen van je kind komen weer bovendrijven.

De lastige kanten van de eigenschappen verdwijnen steeds meer naar de achtergrond.

|

Naast veel nieuwe inzichten over mijn kinderen heeft de cursus me ook al heel veel inzicht gegeven in mezelf, ik begrijp mijn temperamentvolle zelf nu al veel beter!
Hetty

|
…Mijn man en ik doen de cursus samen en voor ons zijn de opdrachten in het werkboek dé manier om onze opvoedstijl in kleine stapjes aan te passen zonder dat we elkaar vertellen wat de ander het beste kan doen.
Imke
|

Super waardevolle cursus, op de helft van de cursus en nu al zoveel inzichten gekregen. Niet alleen inzicht in hoe mijn zoon in elkaar ziet maar ik herken ook heel veel bij mezelf.
Adèle

|

Ik begrijp m’n kind nu al veel beter, zie beter wat er precies gebeurt in z’n hoofd, waar dingen op misgaan, en krijg ook steeds meer handvatten om ermee om te gaan…
Julia

Is mijn kind temperamentvol?

Zo is de cursus opgebouwd

Tijdens de modules word je ‘aan de hand’ genomen met wekelijkse opdrachten, videolessen en een werkboek. Je past de opdrachten uit het werkboek toe. Alles is erop gericht dat jij inzichten én handvatten krijgt, die je direct in de praktijk kunt brengen.
Er is iedere week de mogelijkheid tot het stellen van vragen en alle vragen worden beantwoord. Ook vindt er elke week een livesessie met Eva plaats met nog meer informatie en achtergronden (klik hier voor alle data en tijden).
Daarnaast is er via een besloten community de mogelijkheid om tips uit te wisselen met andere ouders.

In het programma vind je opdrachten die inzicht geven in jullie situatie.

Er wordt je een spiegel voorgehouden, zodat je patronen leert herkennen.

Je ontdekt wat je kind nodig heeft.

Je leert hoe je kind kan omgaan met emoties en hoe jij het beste omgaat met de emoties van je kind.

Begrip bij jou zorgt voor ontspanning in je eigen houding en daardoor ontspanning bij je kind.

Je leert vertrouwen dat je kind alles doet wat hij kan, wat ruimte brengt in jullie relatie. Ruimte waarin je kind gedijt en weer (op)bloeit.

Je leert hoe je nog beter luistert naar de behoeften van je kind.

Je leert heel concreet de omstandigheden voor je kind aan te passen, waardoor het leven samen weer prettiger loopt. Dat zit hem soms in kleine dingen die voor je kind een groot verschil maken.

De temperamentvolle kenmerken van je kind komen weer volop als prachtige talenten naar buiten.

Vragen, ik heb vragen!

Ik kan me voorstellen dat je alvast het naadje van de kous wilt weten. Temperamentvolle kinderen houden van voorspelbaarheid en hebben daarom vaak talloze vragen. Dus als je kind het temperamentvolle niet van een vreemde heeft is er een dikke kans dat jij dat ook hebt. Ik heb daarom een overzicht gemaakt waarin ik al je praktische vragen beantwoord.

Je krijgt:

8 modules verdeeld over 11 weken.

gemiddeld een uur per week voor de video’s en opdrachten (de hoeveelheid en lengte van de video’s varieert per week.).

de video’s en opdrachten bereiden je voor op de weekopdrachten die je in de tijd met je kinderen uitvoert.

een uitgebreid werkboek (in een tof welkomstpakket) in je brievenbus, met praktische oefeningen die je op weg helpen in de voor jou moeilijke situaties.

14 uitgebreide livesessies met extra achtergronden.

een actieve community (denk aan facebook, maar dan in onze eigen omgeving) waarin je tips en ervaringen kunt uitwisselen met andere ouders.

Bij elke cursusweek een Q&A waar Eva al je vragen beantwoordt.

Je doorloopt de cursus als groep en mét begeleiding van Eva. Ook is er elke week een livesessie met Eva. Er zijn daarom maar twee momenten per jaar waarop je in kunt stappen. 

Je hebt geluk, we starten 12 december met de cursus! Instappen kan tot 10 december, zie ik je daar?

Reacties uit de cursuscommunity

Reacties van cursisten

Een hele waardevolle cursus die ons heeft geholpen ons kind beter te begrijpen, met meer begrip, geduld en verbinding als gevolg. Het was fijn om een aantal weken achtereen intensief met de verschillende onderwerpen aan de gang te zijn en tussentijds je vragen te kunnen stellen. Ook de herkenning in anderen en de eigen ervaringen van Eva waren prettig om te horen en droegen ook zeker bij aan het begrip. Hele fijne cursus, de investering meer dan waard!
-Astrid

Het is zo voorbij gevlogen. Wat zo een lange cursus leek is nu veel te kort. Jammer dat het erop zit. Ontzettend grote stappen gezet. Niet alleen inzicht in mijn zoontje maar ook meer geleerd over hoe ik zelf in elkaar steek. Er is meer rust in ons gezin en de verbinding is zo veel fijner. Dus deze cursus is wt mij betreft een echte aanrader voor iedere ouder!
-Adèle

Je doorloopt de cursus als groep en mét begeleiding van Eva. Ook is er elke week een livesessie met Eva. Er zijn daarom maar twee momenten per jaar waarop je in kunt stappen. 

Je hebt geluk, we starten 12 december met de cursus! Instappen kan tot 10 december, zie ik je daar?

Inschrijven kan nog...

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Cursus Begrijp je Temperamentvolle Kind

450 euro

Opvoedkalender met 52x tips en inspiratie

gratis!

Het boek hadden we al in ons bezit en dan heb je al heel veel informatie en tips waar je mee aan de slag kan. Ik had niet verwacht dat de cursus zo'n enorme toevoeging nog zou zijn. Wat een hoop liefde, tijd en passie zit er in alles. Dat je ook je persoonlijke vragen kunt stellen, vind ik ook ontzettend fijn.

- Krista

De cursus is onwijs waardevol geweest. Het heeft mij zoveel inzicht, tips, handvaten, maar ook steun en (h)erkenning gegeven. We hebben al veel intensieve hulp gehad, maar met jouw cursus kon ik grotere stappen vooruit maken. Zo fijn om ook de erkenning te ervaren dat het met een temperamentvol kind echt wel pittiger is.

- Jeanet

Cursus Temperamentvolle Kinderen

Voor meer rust meer plezier en minder gedoe!

Deze cursus is voor jou als je:

een intens, gevoelig en opmerkzaam kind met een sterke wil hebt.

het idee hebt dat je kind een bijzondere gebruiksaanwijzing heeft.

nieuwsgierig bent naar wat er in je kind omgaat.

je kind beter wilt begrijpen en bereid bent daar tijd, energie en liefde in te stoppen.

meer geduld, ontspanning en verbinding zoekt in de relatie met je kind

praktische handvatten wenst om je temperamentvolle kind het beste te geven.

behoefte hebt aan verdieping op wat je in het boek las.

in een veilige online omgeving ervaringen en tips wilt uitwisselen met andere ouders.

wat hulp nodig hebt om alles wat je in mijn boek al hebt gelezen ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

Reacties uit de cursuscommunity

Heb je het boek Temperamentvolle kinderen al gelezen?

Heb je het boek Temperamentvolle kinderen al gelezen?

JA! Dan ga je middels deze cursus de kennis daadwerkelijk toepassen aan de keukentafel, in de badkamer, vlak voor het naar bed gaan en tijdens dagjes uit naar de kinderboerderij. De cursus neemt je namelijk -nog meer dan het boek- aan de hand mee met praktische voorbeelden.

Nee (nog) niet!
Geen zorgen! De cursus geeft je de houvast en structuur om met de kennis aan de slag te gaan. Het boek is een fijn naslagwerk waar je altijd nog eens op kunt terugvallen. In de cursus richten we ons echt op de praktijk, want het alledaagse leven, daar draait het natuurlijk om!

Als het om temperamentvolle kinderen gaat, móet je bij mij zijn.

Over Eva

Leuk je hier te zien! Ik ben Eva Bronsveld, spreker, trainer en schrijver op het gebied van opvoeding en onderwijs. Zo’n vijftien jaar geleden ontdekte ik dat sommige kinderen intenser, gevoeliger en opmerkzamer zijn dan andere kinderen en dat zij dit combineren met een sterke eigen wil. Ik noemde ze temperamentvolle kinderen

Zonder te overdrijven, durf ik te zeggen: als het om temperamentvolle kinderen gaat, móet je bij mij zijn. Met mijn lezingen, trainingen en het boek Temperamentvolle kinderen (waarvan ruim 50.000 exemplaren zijn verkocht) heb ik al tienduizenden gezinnen geholpen. Ouders vinden weer de weg naar begrip voor hun kind, ontspanning en plezier komt weer terug in gezinnen. Dat is prachtig om te zien en waar het leven om draait, nietwaar? Zonder oordeel (want dat is het láátste waar je als ouder op zit te wachten) geef ik je tips voor creatieve alternatieven om het leven weer soepel te maken. Zelf heb ik vier kinderen met ieder hun eigen temperamentvolle kenmerken en ik leer nog elke dag van ze. Ik begrijp hoe jij je voelt en gun jou ook een relaxte omgang met jóúw kind. Dat je samen het talent ontdekt in hun temperament. Van hindernis tot kracht. Van ergernis naar plezier. Want het allermooiste is als kinderen ontdekken hoe groot hun waarde is, juist dánkzij al die karaktertrekken die voorheen tot irritaties of emotionele uitbarstingen leidden.

Veelgestelde vragen

Wanneer begint de cursus?

We trappen 12 december af met een livesessie. Schrijf je op tijd in, zodat je cursuspakket op tijd op je deurmat valt!

Wat als ik niet aanwezig kan zijn bij de live sessies?

De livesessies worden allemaal opgenomen en kun je dus in je eigen tijd terugkijken.

Voor kinderen in welke leeftijdsrange is deze cursus bedoeld?

De leeftijd van de (temperamentvolle) kinderen om wie het gaat, zal wisselend zijn. De leeftijd van jouw kind zal waarschijnlijk tussen de 1,5-12 jaar zitten, dat is de periode waarin veel ouders worstelen met het temperamentvolle gedrag van hun kind(eren).

Kan ik meedoen met de cursus vanuit Duitsland/Griekenland/India/ander land?

Ja! het is een online cursus. Alles is vanuit je eigen luie stoel te volgen.

Bij de cursus hoort ook een pakket met cursusmateriaal. Deze sturen we met de post op. Het kan zijn dat je pakketje niet op tijd is wanneer er douane tussen zit of de post om andere redenen vertraagt wordt tussen landen.

Om de hogere verzendkosten een beetje te compenseren is er voor bepaalde landen een eigen betaalpagina waar verzendkosten berekend worden. Klik hieronder voor de juiste betaalpagina.

België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Spanje (geen extra kosten)

Estland, Finland, Hongarije, Ierland, Kroatië, Letland, Litouwen, Noorwegen, Polen, Portugal, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland

Overige landen

Is de werkwijze voor alle temperamentvolle kinderen hetzelfde?

Temperamentvolle kinderen verschillen onderling net zoveel als alle andere kinderen. Er is niet één hokje waar je een kind in kunt stoppen, en het is ook zeker niet de bedoeling wéér een nieuw label te ontwikkelen dat op kinderen geplakt kan worden. Met de tips en handvatten uit de cursus zoom je echt in op jouw unieke kind en jullie unieke situatie.

Heb je echt een cursus nodig? Kan “het temperamentvolle” ook vanzelf overgaan?
Weet: wat aandacht geeft, groeit. Misschien denk je wel dat de struisvogelstrategie beter werkt dan overal maar woorden aan geven. Net doen alsof er niks aan de hand is, werkt misschien een tijdje, en soms lijkt het zelfs of er lange tijd een harmonieus evenwicht is en neig je ernaar opgelucht adem te halen. Zo, niks aan de hand. Me druk gemaakt om niks. Tot er weer een uitbarsting is. Een kind dat weken achtereen niet in slaap komt. Dat zich onbegrepen en niet gezien voelt. Vergelijk het met een strandbal die je onder water duwt; eerst gaat het makkelijk, maar het kost steeds meer moeite om m niet omhoog te laten schieten. Vroeg of laat verlies je de grip en vliegt ie een willekeurige richting op. Die strandbal zou je kunnen zien als de wervelstorm aan emoties die soms door je kind razen, als de unieke set van eigenschappen die hij nu eenmaal hééft, hoe hard je ook probeert om ze niet te zien.
Er is niet één hokje waar je een kind in kunt stoppen, en het is ook zeker niet de bedoeling wéér een nieuw label te ontwikkelen dat op kinderen geplakt kan worden. De term ‘temperamentvolle kinderen’ is dus niet bedoeld om een etiketje op hen te plakken, maar om jouw kind te leren begrijpen en jou handvatten te bieden om met deze bijzondere eigenschappen bij kinderen om te gaan. Het temperamentvolle zit ín jouw kind. Het is niet iets wat even overwaait. De kunst is het mooie ervan te zien. De handvatten uit de cursus gaan je daarbij helpen.
Het gezinsleven is al zo druk. Ik weet niet of ik nog tijd heb voor deze cursus, laat staan energie...

Een begrijpelijke gedachte, maar is ie ook waar? We doorlopen de lessen in twaalf weken, juist om te voorkomen dat het bij deelnemers verwatert. In een korte tijd duik je er helemaal in. Daardoor zie je ook snel het effect van de andere manier van kijken/handelen terug in je gezin. Meer rust, meer lol, minder gedoe. Wat een tijd (en energie!) scheelt dat?!

Mijn partner denkt er anders over...

Soms denkt je partner er anders over. Hij houdt niet van poeha, is van de strakke hand en dan komt het wel goed of juist van het laat-maar-waaien en negeren die hap. Beiden opvoedstijlen passen niet bij jou. Jij wilt actief betrokken zijn, liefdevol aanwezig, binnen gezonde grenzen.

We horen van veel ouders die de cursus samen hebben gevolgd terug dat ze enorm naar elkaar zijn toegegroeid in het ouderschap. Er is veel meer wederzijds begrip en ze voelen zich weer meer een team.

En doet je partner niet mee en ziet hij dat jouw nieuwe benadering z’n vruchten afwerpt, dan is de kans groot dat hij nieuwsgierig wordt en hier en daar toch wat mee wil kijken. Aldus meerdere ouders uit de vorige ronde.

De cursus van Eva is in de eerste plaats heel liefdevol. Je voelt je, door wat ze zegt en vertelt, meteen begrepen en gesteund. De weekthema’s sluiten fijn en goed op elkaar aan; je gaat steeds een stapje verder om jezelf, je kind en jullie interactie beter te begrijpen, aan de hand van praktische tips en opdrachten. Wij lopen wat achter, maar ook dat kan. Zeker omdat de community op insta er altijd is! ❤️
– Neeltje

|

Ik ben nu vijf weken bezig met de cursus en het heeft me al zoveel opgeleverd! Ik voel veel meer verbinding met mijn temperamentvolle dochter, ze vraagt nu meerdere keren per dag om een knuffel (deed ze eerder bijna nooit) ze begint dingen beter te verwoorden en er zijn veel minder boze buien. En wanneer ze er zijn duren ze korter en leveren ze soms juist hele mooie gesprekjes op.
Hetty

|
…Het vurige enthousiasme opnieuw heerlijk vinden in plaats van enkel te focussen op het vermoeiende driftige. Daarnaast ook jezelf beter leren kennen en jezelf in uw relatie. Dit is wat Eva haar kennis, haar theorie, haar tips, haar erkenning tot hiertoe voor mij hebben betekend. Het enige minpunt. Dat we het boek of de cursus niet 5 jaar geleden hebben gevonden.
Lies
|
De cursus is zo’n warm bad! De filmpjes van Eva en het werkboek leiden je er stap voor stap doorheen en motiveren en inspireren enorm om er lekker mee aan de slag te gaan. Heel erg gericht op de praktijk en de ‘echte wereld’…Ook de community is enorm fijn om zoveel met elkaar te kunnen delen en tips van elkaar te krijgen. De herkenning is super fijn! Je voelt je veel minder alleen. We merken thuis al heel veel verschil
Daniëlle
|

Eva’s cursus is anders dan alle anderen, het is zo interessant dat je steeds weer uitkijkt naar de volgende week. En het kost mij weinig moeite omdat het allemaal heel makkelijk wordt aangeboden. Met ook nog eens persoonlijke live’s en support in de communitie. Je vragen worden écht beantwoord!!
Marieke

|

Wat een leerzame en fijne cursus! In deze korte tijd al zo veel inzichten gekregen en zo veel geleerd! Bijvoorbeeld over controle en voorspelbaarheid en wat ons kind daarin nodig heeft. Met dank aan de oefeningen in het werkboek brengen we de opgedane kennis (met vallen en opstaan) in de praktijk en merken we positieve veranderingen in ons gezin. Dankjewel Eva!!
Charlotte

|

Het heeft nu al zoveel meer rust gebracht in ons gezin. Zoveel tips die echt goed werken, maar het ook gewoon gezelliger maken. Er wordt veel gelachen. En die krachtige karaktereigenschappen van ons temperamentvolle kind leren we steeds meer waarderen. Hele waardevolle cursus.
Willianne

|

Ik ben een mama met drukke en stressvolle job, drie temperamentvolle kinderen, nu ben ik een tijdje thuis na de geboorte van mijn derde zoontje. Ik voel zo hard het verschil wat ik nu als rustige persoon breng in mijn gezin, ik volg de cursus om blijvend deze persoon te zijn, ook als ik terug in de dagelijkse rush stap. De inzichten zijn zo waardevol en leren me echt vanuit vol vertrouwen en oprechte verbinding te kijken naar mijn kinderen, zelfs als ze dingen doen waar ik normaal gezien boos van word.
Tine

|

We zijn heel blij met de cursus. De voorbeelden zijn zo herkenbaar, het lijkt wel of de cursus specifiek voor onze zoon is gemaakt. Ook is het fijn om herkenning bij andere ouders te vinden want de struggle is soms best behoorlijk eenzaam.
Anne

De cursus is echt een steuntje in de rug als je anders om wilt gaan met jouw temperamentvolle, gevoelige kind met een sterke wil. Een pittige klus, maar Eva biedt door het delen van haar persoonlijke ervaringen de herkenning die je als ouder soms even nodig hebt.

Jackelien

Je doorloopt de cursus als groep en mét begeleiding van Eva. Ook is er elke week een livesessie met Eva. Er zijn daarom maar twee momenten per jaar waarop je in kunt stappen. 

Je hebt geluk, we starten 12 december met de cursus! Instappen kan tot 10 december, zie ik je daar?

Oeh, en als snelle inschrijver krijg je gratis de cursus over broertjes en zusjes erbij!

Inschrijven kan nog...

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)