Cursus Temperamentvolle kinderen

Voor wie?

Als jij een temperamentvol kind hebt, dan herken je vast die situaties waarin je gewoon echt even niet meer weet hoe je nu het beste kunt reageren. Of misschien weet je het inmiddels wel maar lukt het niet altijd om het ook toe te passen.
Hoewel er veel leuke kanten zitten aan het hebben van een temperamentvol kind (ze zijn vaak heel enthousiast, uitbundig en empathisch) kan het ook voor veel lastige situaties zorgen. Deelname aan deze cursus zal er voor zorgen dat je het temperament van je kind beter snapt, dat je (nog) meer kunt genieten van de leuke kanten van dat temperament en dat je beter in staat zult zijn om om te gaan met de lastige kanten ervan.
Ben je nu al super enthousiast en wil je je gelijk inschrijven scroll dan vlug naar naar beneden naar de praktische info en inschrijflink. Ben je benieuwd naar hoe anderen deze workshop ervaren hebben, lees dan hieronder verder.

 

De deskundigheid van Eva is indrukwekkend

Wat andere deelnemers over deze workshop zeggen:

Janneke

"Heel fijn om ervaringen uit te wisselen met andere ouders. De cursus is heel duidelijk en je wordt er actief bij betrokken om zelf naar passende oplossingen te zoeken. Wij ervaren veel meer rust en liefde in ons gezin en er wordt nu veel meer gelachen dan gehuild of geschreeuwd. Dat was voor de cursus wel anders."

Jacomijn

"Heel fijn. Vooral de herkenning waardoor ik mijn peuter meer ga begrijpen. Ik hoop en verwacht ook hierdoor me beter in te kunnen leven en meer oog te hebben voor haar behoeften. Je sluit mooi aan bij onze vragen. Vooral het vertrouwen dat ik nu voel is ontzettend fijn; we zijn goed zoals we zijn."

Wendy

"De cursus was voor mij een feest van herkenning. Het was echt fijn om ervaringen uit te wisselen met andere ouders die ook meteen wisten wat ik bedoelde. Doordat we iedere bijeenkomst terugblikten op wat we geoefend hadden, had ik ook mooi een stok achter de deur om het geleerde toe te passen in de praktijk. "

Mark

"Veel informatie, heel erg nuttig en aanvullend op het boek. Prettig om in een groep met andere ouders voorbeelden en praktijksituaties te bespreken. Fijne manier van uitleg met veel herkenbare voorbeelden die aansluiten op de praktijk."

Pieter en Franca

"Het was zo fijn om deze cursus samen te volgen. We hebben er zo veel geleerd over onze kinderen maar ook over elkaar. We waarderen elkaar weer als ouders en schieten elkaar te hulp als het moeilijk wordt in plaats van elkaar de schuld te geven."

Liesbeth en Gerard

"Na een jarenlange zoektocht waarbij we veel gesprekken hebben gevoerd, onderzoek hebben laten doen door een kinderarts en begeleiding hebben gehad van een psycholoog, kwamen we in aanraking met het begrip Temperamentvol. Alles viel op z'n plek. We hadden al heel veel baat bij het boek maar de workshop gaf nog zoveel meer inzichten. Voor het eerst in jaren denken we niet meer dat er iets vreselijk mis is met onze zoon of met onze opvoeding, maar hebben we weer vertrouwen in de toekomst."

Lisette

"Wat een verhelderende en leerzame cursus. Eva schudt de voorbeelden allemaal zo uit 'r mouw, is super enthousiast en toont veel begrip voor de uitdagingen die deelnemers ervaren. Ik voelde me zo gesteund. Het uitwisselen met andere cursisten is erg prettig. En het belangrijkste: het is weer gezellig thuis."

Marjolein

"Respectvol, fijn om erkenning te vinden zonder dat ik me hoef te bewijzen. Leuke open groep met directe feedback en betrokkenheid."

Wat brengt deze cursus jou?

Je krijgt meer inzicht in;

  • wat er in je temperamentvolle kind omgaat
  • de oorzaken en aanleidingen die er zijn voor de sterke emoties van je kind
  • wat er nodig is om jouw kind zich optimaal te laten ontwikkelen
  • hoe je de relatie met je kind liefdevoller en sterker kunt maken
  • een manier van communiceren die verbindend werkt

Verder leer je hoe je;

  • kunt zorgen voor meer harmonie in huis
  • ervoor kunt zorgen dat je kind met jou wíl samenwerken
  • je kind kunt helpen om beter om te gaan met zijn of haar emoties
  • de sterke kanten van je kind kunt stimuleren
  • beter om kunt gaan met driftbuien en andere lastige situaties

Tussen de, in totaal vijf, bijeenkomsten door ga je aan de slag met opdrachten die duidelijk en concreet zijn omschreven en  die je helpen om de vertaling naar jouw eigen gezin te maken.
Daarnaast is er tijdens de cursus natuurlijk volop ruimte om je ervaringen met andere ouders te delen.

De groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers zodat er voldoende tijd is om in te gaan op persoonlijke vragen en situaties.

De kosten bedragen 225 euro per persoon. Kom je samen met de andere ouder/verzorger van dezelfde kinderen dan krijg je korting en betaal je samen slechts 325 euro. Hieronder vind je de datums en tijden van de cursus en een linkje om je direct in te schrijven.

 

Datums

Tijd

Locatie

Woensdagochtend van 9.15u tot 11.45u

De Pracht in Waalre

Datum

Tijd

Woensdagochtend van 9.15u tot 11.45u

Locatie

De Pracht in Waalre