Opleiding tot trainer van de cursus Temperamentvolle kinderen

Als professional kan je van onschatbare waarde zijn voor gezinnen met temperamentvolle kinderen. Zelf geniet ik na al die jaren nog enorm van mijn werk en vooral van wat ik met mijn kennis kan betekenen voor zo veel kinderen. Graag wil ik samen met een grotere groep professionals nog meer professionals bereiken. Met de opleiding 'train de trainer' Temperamentvolle Kinderen wil ik dat dolgraag realiseren. Na het volgen van deze training kun jij zelf de cursus Temperamentvolle kinderen geven.

De eerste opleiding zal uiterlijk in september 2020 van start gaan. Dit zal gaan om een train-de-trainer voor de kinderopvang. Erna volgen nog een train-de-trainer voor het onderwijs en voor ouders. Ik ben op dit moment druk bezig met het ontwerpen van die opleiding dus het duurt nog even voordat er hier een uitgebreide omschrijving is te lezen. Wil je vast meer informatie, bel of mail me dan even.

Een greep uit de reacties van ouders na het lezen van het boek Temperamentvolle kinderen, na een workshop of na een coachingstraject.

Vivian

‘Ik las je boek en voelde een soort opluchting. Onze dochter van vier is een heerlijk meisje, maar ze heeft een enorm temperament dat haar - en ons, soms tegenwerkt. Ik dacht dat ik wel een beetje kon opvoeden, maar nu zit ik met mijn handen in het haar. Ik wil gezelligheid en harmonie in ons gezin, maar vaak overschaduwen de ontploffingen van mijn dochter de sfeer. Een workshop of coaching lijkt mij heel fijn, kan je mij vertellen hoe dat eruitziet en wat de kosten zijn?’

Maud

Ik wilde je laten weten dat je mij en mijn gezin onvoorstelbaar veel hebt bijgebracht. De sfeer in huis is zoveel rustiger. Alsof er een fee met een toverstokje is langsgekomen. Ik heb het gevoel dat ik, - ik durf het bijna niet te schrijven, voor het eerst in vier jaar een echte connectie heb met mijn zoontje. En daar word ik bijzonder gelukkig van!’

Jacob en Tess

Het is nu zes weken na het volgen van de workshop en we durven je eindelijk te laten weten dat ons gezinsleven drastisch is verbeterd. We zijn na een lange en moeizame periode weer in staat om te genieten van onze temperamentvolle dochters. Natuurlijk blijft het soms (of regelmatig ;-)) een uitdaging, maar de fijne momenten voeren nu de boventoon en de liefde stroomt weer. Dank je wel!

Roos

‘Zelf ben ik een temperamentvolle moeder van een temperamentvolle dochter. Wat een herkenning in het boek! Ik had het graag zes jaar geleden als handleiding cadeau gekregen bij de geboorte van mijn meisje.’

Femke

Ik wilde je alleen even mailen om je te bedanken dat je dat geweldige boek geschreven hebt! 
Echt ongelofelijk hoe herkenbaar alles is wat je beschrijft en hoe ontzettend fijn de tips zijn die je geeft! Ik ben vooral heel blij om te beseffen wat ik al langzaam doorkreeg, dat boos worden bij mijn zoon geen enkele zin heeft.. en dat ik dus nooit meer boos ga worden! (hoop ik☺️). En dat andere mensen met precies dezelfde dingen worstelen..

Ik weet zeker dat je met je boek het leven van iedereen in mijn gezin enorm positief hebt beïnvloed!

Jeroen

‘Mijn zoon heeft sinds jij ons gecoacht hebt een ware omslag laten zien en het lijkt erop dat deze na vele moeizame jaren structureel is. Hij is vrolijker, rustiger, maakt makkelijker contact en kan veel beter vertellen over zijn dag en de gevoelens daarbij.’

Wat komt aan bod?

  • Je leert hoe je temperamentvolle kinderen herkent op basis van de beschrijving die ouders geven. Je gaat ontdekken welke verschillen en welke overeenkomsten er zijn tussen deze kinderen.
  • Je leert welke hardnekkige overtuigingen en opvattingen vaak bestaan, en hoe je die op een respectvolle manier kunt weerleggen zonder ouders het gevoel te geven dat je ze wilt overtuigen.
  • Je gaat ervaren hoe het geven van erkenning samen kan gaan met het bieden van perspectief. Je leert ouders te inspireren en zo nodig te confronteren zonder ze het gevoel te geven dat ze nu falen.
  • Je leert voor welke uitdagingen ouders van temperamentvolle kinderen gesteld worden, met welke vragen ze rondlopen en welke situaties tot moeilijkheden kunnen leiden.
  • Je leert goed onderbouwen waarom de gedragsregulerende aanpak niet en vaak zelfs averechts werkt bij temperamentvolle kinderen. Je krijgt (nog) meer inzicht in de manier waarop ouders hun temperamentvol kind wel kunnen bereiken.
  • Je wordt je bewust van de specifieke behoeften van temperamentvolle kinderen en je leert ouders inzien wat het positieve effect is van het voorzien in die behoeften.
  • Je gaat zien hoe de omstandigheden waarin een temperamentvol kind verkeert van invloed zijn op hun gedrag en je gaat herkennen hoe in gezinnen de meeste winst valt te behalen.
  • Je ontvangt er alle tools die nodig zijn om zelfstandig een inspirerende en verhelderende cursus te geven.
  • Je leert precies hoe je een groep goed kunt boeien, motiveren, activeren en begeleiden en oefent met alle werkvormen die daaraan te pas komen.

 

 

Interesse?

Heb je interesse in deze opleiding, stuur dan een mailtje naar info@evabronsveld.nl. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op om met je in gesprek te gaan hierover.