Je toegang tot de cursus is 1 jaar vanaf je welkomstsessie. Wil je opnieuw meedoen? Vlak voor elke nieuwe ronde start sturen we een mail waarin uitgelegd wordt hoe je met een hele mooie korting kan instromen met een nieuwe ronde.
Ook heel interessant:
Het armbandje of plaktattoo’s bijbestellen
Voor de bandjesopdracht kun je deze ronde steeds een plaktattoo op je pols plakken. In een van de voorgaande rondes gebruikten we nog een armbandje. Het bandje of een tattoo zijn allebei heel geschikt voor de bandjesopdracht. Mocht je extra nodig hebben, of iets kwijt...
Hoe zet ik de lives en Q&A’s in mijn digitale agenda?
In de welkomstmail zit een linkje om alle data direct in je digitale agenda te zetten. Elke digitale agenda heeft zijn eigen manier om deze link te gebruiken. Meestal kies je ergens voor 'agenda toevoegen' en krijg je de optie om een URL in te voeren. Mail je als je...
Samen boodschappen doen, het klinkt zo simpel. Maar een bezoekje aan de supermarkt kan, zeker als je kind temperamentvol is, een behoorlijke uitdaging zijn.
Met zoveel geluiden, prikkels en verleidingen kan het zomaar gebeuren dat een alledaags bezoekje uitmondt in een fikse driftbui. Mocht boodschappen doen met jouw kind ook lastig zijn, kijk dan of je de volgende dingen eens kunt uitproberen.
Kies het goede moment
Aan het einde van de dag nog even de weekboodschappen doen is natuurlijk vragen om problemen. Je kind is dan vaak te moe, hongerig of gewoon wel klaar met alles wat moet.
Ga dus het liefst met hem naar de winkel als hij in goede doen is. Aan het begin van de ochtend bijvoorbeeld of op een woensdagmiddag als hij vrij is van school. Ga ook liever niet als het heel druk is, want dan kan je kind het helemaal niet meer overzien. Geef hem van tevoren nog iets gezonds te eten of neem desnoods een rijstwafel of wat rozijntjes mee die je kunt geven op het moment dat hij laat merken honger te hebben.
Bespreek wat je gaat kopen
Als je vaak discussie hebt met je kind over wat er gekocht moet worden, wees dat dan voor. Bespreek voordat je met hem naar de winkel gaat wat jullie allemaal gaan kopen.
Maak samen met je kind een boodschappenlijstje en vraag of er nog dingen zijn die hij graag wil hebben. Zo kun je op een rustig moment overleggen over wat er allemaal op het lijstje mag. Eenmaal in de winkel koop je dan alleen wat er op hetlijstje staat. Als hij dan iets aanwijst wat hij heel graag wil hebben, kun je zeggen dat je daar de volgende keer over overlegt. ‘O ja lieverd, ik zie het. Die zien er lekker uit. Vandaag staan ze niet op ons lijstje. Onthoud het even, dan kunnen we er de volgende keer over overleggen.’
Heb begrip voor je kind
Winkels zijn speciaal ingericht om je zo veel mogelijk te laten kopen. De indelingen in de meeste supermarkten lijken behoorlijk op elkaar. Je begint bij de groenten en eindigt meestal tussen de rekken met snoep. Dit is gedaan omdat marketingpsychologen weten dat je in het begin van de winkel nog het fitst bent en dus niet zo vlug zult bezwijken voor allerlei beïnvloeding, terwijl je aan het einde al zoveel prikkels hebt gehad dat het, zeker voor een temperamentvol kind, bijna ondoenlijk is om de reclame te weerstaan. Het is dus volstrekt normaal dat je kind begint met zeuren. Word daar niet boos van, maar zeg dat je het snapt. ‘Ik weet het lieverd, ze zien er ook zo lekker uit. Je vindt het echt jammer dat we die nu niet kopen, hè?’ en leid hem vervolgens af. ‘Nou vertel eens, wat staat er nog meer op ons lijstje?’ of ‘We hebben nog wc-papier en brood nodig. Welke wil jij graag halen?’
Leer je kind hoe marketing werkt
Hoe meer inzicht je kind heeft in hoe marketing werkt, hoe gemakkelijker het wordt om hier niet door beïnvloed te worden. Je kunt regelmatig uitleggen hoe het werkt: ‘Ja, dat zieter mooi uit hé? Wist je dat in dit pak precies hetzelfde zit als in dit pak? Ze houden de mensen dus eigenlijk een beetje voor de gek. Gelukkig trappen wij daar niet in, toch?’ Door vaak dit soort onderonsjes te hebben, staan jij en je kind
sterk naast elkaar tegenover ‘de reclame die zijn best doet om ons te beïnvloeden’ in plaats van dat jij die stomme vader of moeder bent van wie ook nooit iets mag. Je kunt natuurlijk ook op een heel ander moment, bijvoorbeeld als je samen in de auto zit of aan het wandelen bent, dit soort onderwerpen bespreekbaar maken. Zorg wel dat je dit niet te belerend doet, de toon is erg belangrijk.
Geef je kind verantwoordelijkheid
Als je kind iets belangrijks te doen heeft, zal zijn aandacht daarop zijn gericht. Laat hem het boodschappenlijstje afstrepen (als hij nog niet kan lezen, maak dan een plaatje van wat je nodig hebt), geef hem een eigen boodschappenwagentje, laat hem de groenten afwegen of laat hem zelf een deel van de boodschappen halen. Dat duurt natuurlijk langer dan wanneer je het alleen doet, maar het is wel meteen weer tijd die jou met je kind verbindt. Probeer het niet te zien als iets wat zo snel mogelijk moet gebeuren, maar meer als een leuk uitstapje dat je met elkaar hebt.
Neem één kind tegelijk mee
Als je meerdere kinderen hebt en boodschappen doen verloopt nog niet erg soepel, neem ze dan eerst om de beurt mee. Als ze allemaal een paar keer een succesvolle supermarktervaring hebben gehad, neem je ze daarna pas samen mee. Als je er één tegelijk meeneemt, vinden ze het vaak nog leuk ook. Even individuele aandacht van papa of mama is ook fijn als je dat in de supermarkt krijgt.
Zorg voor afleiding in de rij
Het lastigste moment in de winkel is vaak de rij voor de kassa.
Diezelfde marketeers die de rest van de winkel hebben ingericht, hebben hier ook nog even al hun kennis op losgelaten. Het ligt er daarom vol met sneller suikers en kleurige verpakkingen. Allemaal dingen waar je kind op dat moment in de winkel extra gevoelig voor is. Zorg dus dat je zijn aandacht blijft vasthouden met andere dingen. Houd contact met hem, laat hem de boodschappen op de band leggen, vraag hem, als hij groot genoeg is, of hij nog even snel de appels wil gaan halen die je (toevallig) bent vergeten of dat hij de pinpas er vast in wil stoppen terwijl jij de boodschappen snel inlaadt.
En bedenk dat je ze altijd nog kunt laten bezorgen. Mocht boodschappen doen met je kind nog steeds heel vervelend blijven, overweeg dan om ze gewoon te doen als hij op school zit of als hij ’s avonds in bed ligt. Is dat allebei geen optie, dan kun je ze ook gewoon laten bezorgen. Je kunt dan altijd nog af en toe een kleine boodschap met hem gaan halen, zodat hij wel leert hoe het allemaal werkt.
In 11 weken tijd zoveel meer rust, lucht en gezelligheid thuis. Het kan, en het start hier.
**Slechts twee keer per jaar kun je instromen. Je hebt enorm geluk, want de poorten zijn NU open.**
Ook heel interessant:
Hoelang heb ik toegang / heb ik geen toegang meer tot de cursus?
Je toegang tot de cursus is 1 jaar vanaf je welkomstsessie. Wil je opnieuw meedoen? Vlak voor elke nieuwe ronde start sturen we een mail waarin uitgelegd wordt hoe je met een hele mooie korting kan instromen met een nieuwe ronde.
Ik heb mijn inloggegevens niet
Eerder de minicursus bij het boek (of een andere cursus) van Eva gedaan? Dan kun je met diezelfde inloggegevens ook nu weer inloggen. Zo heb je mooi alles bij elkaar staan. Je krijgt dan na het inschrijven van een nieuwe cursus geen nieuwe mail met als onderwerp: Jouw...
Inloggen in mijn leeromgeving lukt niet
Oeh, daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer in. Wat gebeurt er precies? Heb je je inloggegevens niet (meer) of krijg je een foutmelding? Klik hier als je je inloggegevens niet (meer hebt). Foutmelding bij inloggen in Kajabi We gaan je zo snel mogelijk helpen. Om...