Dé cursus die je helpt om het weer fijn te hebben met je intense, gevoelige kind met een sterke wil.

De inschrijving is gesloten. Wil je een seintje als de nieuwe ronde begint?

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Áltijd strijd om de kleinste dingen

Verlang jij ook naar meer plezier en minder gedoe? Wil je weer genieten met je kind in plaats van voortdurend strijd te moeten leveren? Wil je weer vooral de mooie kanten van je kind zien en wil je je kind beter begrijpen? Wil je weten hoe je je kind kunt ondersteunen bij de dingen die nu zo moeilijk voor hem zijn? Ben je op zoek naar herkenning en begrip voor jullie situatie en uitdagingen en wil je nu eindelijk eens handvatten die ook voor jullie goed uitpakken? Dan ben je hier op de juiste plek.

Herken je dit?

Het ene moment is je kind uitbundig en blij, het volgende moment stort hij in, om redenen die jij niet altijd begrijpt. In de cursus ontdek je precies waardoor dit komt zodat je met veel meer begrip en geduld kunt reageren op je kind.

Jouw kind weet wat ie wil, en hóé; daar is níks tegenin te brengen. Strenger zijn blijkt niet of zelfs averechts te werken. Aan de andere kant; heel veel liefde erin stoppen en eindeloos meebewegen brengt je ook niet de flow waar je zo op hoopt. Ik leer hoe je heel liefdevol en ontspannen toch die krachtige leider kunt zijn die je kind zo hard nodig heeft.

Je doet zo je best om de fijne, leuke, bijzondere eigenschappen van je kind te blijven zien, maar soms voelt dat bijna als een opgave. Ik zorg ervoor dat je weer vooral oog hebt voor de mooie kanten van je kind waardoor jullie relatie sterker wordt dan ooit.

Je bent moe van de hele tijd strijd hebben om kleine dingen. Soms lijkt het alsof je pas doordringt tot je kind als je boos wordt of je stem verheft. In de cursus leer ik je welke benadering wel werkt waardoor je die fijne en gezellige ouder kunt zijn terwijl je kind toch openstaat voor wat je te vertellen hebt.

Je vraagt je af waarom het altijd zo moeilijk moet. Waarom kan jouw kind nou nooit gewoon eens doen wat je vraagt? Wat je nodig hebt zijn concrete handvatten en tips om je kind mee te laten werken zonder streng of boos te hoeven worden. Die heb ik voor je en in de cursus help ik je om ze stap voor stap te gaan toepassen.

De cursus kost €450, wat krijg je daar precies voor?

Om je te helpen zoveel mogelijk resultaat te krijgen, en je zoveel mogelijk te ondersteunen, bestaat de cursus uit:

8 modules vol lessen

In totaal meer dan 50 video’s verdeeld over 11 weken. Gemiddeld ben je een uur per week bezig met de video’s en opdrachten. De lessen kun je zelf inplannen.

Livesessies: Wat heb je geleerd, waar loop je tegenaan?

Om de week is er een onlive livesesesie op de woensdagavond waarin ik je nog verder inspireer en je met andere ouders en mij contact kunt hebben via de chat. Je kunt de livesessies ook terugkijken. Lees bij de veelgestelde vragen wanneer de livesessies geplaand staan.

Stel je vragen aan mij!

Je kunt ál je vragen stellen. Om de week beantwoord ik al je persoonlijke vragen uitgebreid in een video. Je kunt je vragen dus ook kwijt als je niet bij de livesessies aanwezig kunt zijn. Zo ontstaat er bovendien een databank vol beantwoorde vragen!

Een actieve community (denk aan facebook, maar dan in onze eigen omgeving)

Exclusief voor deelnemers aan de cursus is er een besloten community waarin je andere ouders ontmoet, ervaringen kan delen en elkaar kan helpen met vragen.

Weekopdrachten

De video’s en opdrachten bereiden je voor op de weekopdrachten die je in de tijd met je kinderen uitvoert. Zo zet je de theorie gelijk om naar de praktijk.

Een uitgebreid werkboek (in een tof welkomstpakket) in je brievenbus

Bij de cursus hoort een prachtig werkboek en andere materialen die je helpen om alles ook echt in de praktijk te brengen.

De inschrijving is gesloten. Wil je een seintje wanneer ik een nieuwe ronde start waarin ik een half jaar met je kan optrekken?

Reacties van deelnemers

Een hele waardevolle cursus die ons heeft geholpen ons kind beter te begrijpen, met meer begrip, geduld en verbinding als gevolg. Het was fijn om een aantal weken achtereen intensief met de verschillende onderwerpen aan de gang te zijn en tussentijds je vragen te kunnen stellen. Ook de herkenning in anderen en de eigen ervaringen van Eva waren prettig om te horen en droegen ook zeker bij aan het begrip. Hele fijne cursus, de investering meer dan waard!
-Astrid

Het is zo voorbij gevlogen. Wat zo een lange cursus leek, is nu veel te kort. Jammer dat het erop zit. Ontzettend grote stappen gezet. Niet alleen inzicht in mijn zoontje maar ook meer geleerd over hoe ik zelf in elkaar steek. Er is meer rust in ons gezin en de verbinding is zo veel fijner. Dus deze cursus is wat mij betreft een echte aanrader voor iedere ouder!
-Adèle

Eva’s cursus is anders dan alle anderen, het is zo interessant dat je steeds weer uitkijkt naar de volgende week. En het kost mij weinig moeite omdat het allemaal heel makkelijk wordt aangeboden. Met ook nog eens persoonlijke live’s en support in de community. Je vragen worden écht beantwoord!!
-Marieke

De cursus is zo’n warm bad! De filmpjes van Eva en het werkboek leiden je er stap voor stap doorheen en motiveren en inspireren enorm om er lekker mee aan de slag te gaan. Heel erg gericht op de praktijk en de ‘echte wereld’… Ook de community is enorm fijn om zoveel met elkaar te kunnen delen en tips van elkaar te krijgen. De herkenning is super fijn! Je voelt je veel minder alleen. We merken thuis al heel veel verschil
-Daniëlle

Wat leer je per week?

Week 1: Inzoomen op de eigenschappen van jouw temperamentvolle kind

Welke van de kenmerkende temperamentvolle eigenschappen heeft jouw kind het sterkst? Ik leer je in welke situaties acceptatie het meest helpend is en hoe je dat doet.

Week 2, 3 & 4: Wat heeft jouw kind meer nodig dan andere kinderen?

Ontdek wat jouw kind precies meer nodig heeft. Verbinding, ontspanning, controle en voorspelbaarheid zijn essentieel voor temperamentvolle kinderen, maar hoe kan je daarin thuis zelf voorzien? Dat leg ik je in deze weken precies uit (en uiteraard kun je je vragen en ervaringen hierover tijdens de live calls met mij bespreken of insturen voor een Q&A).

Week 5 & 6: Aan de slag met druppelmanagement!

Leer alle ervaringen en impulsen, oftewel druppels, die continu in het emmertje van je kind vallen, herkennen zodat jij je kind kan helpen zijn / haar emmertje licht te houden. Door druppels te herkennen word je steeds minder verrast door het gedrag van je kind, kan je beter anticiperen op moeilijke situaties en weet je precies wat je kan doen wanneer je kind’s emmertje te zwaar wordt of zelfs dreigt over te lopen. Hiermee krijg je veel meer invloed op de dagelijkse gang van zaken.

Week 7: krachtig maar liefdevol leidinggeven en grenzen stellen

Deze week leer je hoe je je kind laat meewerken en hoe je grenzen stelt zonder boos te worden, te dreigen of macht in te zetten (zo wordt het thuis ook direct een stuk gezelliger).

Week 8: Deze week staat in het teken van je eigen emoties

Ontdek welke invloed jouw eigen emoties hebben op de emoties en de reacties van je kind.
Hoe je ervoor kunt zorgen dat je niet geleid wordt door je emoties tijdens moeilijke situaties en wat je kunt doen op de momenten dat je emoties het toch dreigen over te nemen…

Week 9: De emoties van jouw temperamentvolle kind

Je leert waarom het zo belangrijk is om álle emoties te accepteren (plus hoe je dat doet) en hoe je je kind zich vaker begrepen en ondersteund laat voelen door jou.

Week 10: Afspraken maken en samenwerken met je kind

Hoe maak je nou afspraken waar je kind zich ook aan gaat houden? En wat als hij of zij zich er desondanks toch niet aan houdt? Dat leer je deze week.

Week 11: Lastige situaties

In deze week komt alles samen. Alle strategieën die je geleerd hebt. De inzichten die je hebt opgedaan. Iedere lastige situatie die je tegenkomt, zoals eten, slapen, kind ophalen van een speelafspraak, naar de dokter, de tandarts en nog veel meer ga je met de oplossingen uit deze cursus veel beter aan. Maar toch kan dat in de praktijk nog best moeilijk zijn. Hoe ga je nou om met dit soort lastige situaties? Daar gaan we deze week diep op in.

Zo ontwikkel je, net als de 750+ ouders die je al zijn voorgegaan, een krachtige, liefdevolle relatie met jouw temperamentvolle kind

Leer de “geheimen” van jouw temperamentvolle kind…

De gebruikelijke tips en adviezen werken niet voor temperamentvolle kinderen. Zij hebben andere eigenschappen en daarom ook andere behoeften. 

Heel veel liefde erin stoppen en eindeloos meebewegen gaat bij hen niet leiden tot meer plezier en rust in huis. Strenger zijn werkt averechts en je kind iets gedaan laten krijgen mondt steeds vaker uit in stress.

In de cursus help ik je stap voor stap aan je eigen strategie voor meer rust en harmonie.

Veelgestelde vragen

Wanneer begint de cursus?

De eerstvolgende ronde start begin april. Op 10 april is de live aftrap!

Wanneer zijn de livesessies?

De livesessies zijn op woensdagavond, maar zijn altijd terug te kijken op een moment dat voor jou het beste werkt. Naast de livesessies zijn er Q&A's waar je je vraag kwijt kan. Deze zijn niet live, dus je kunt altijd je vragen kwijt.

De live aftrap is op woensdag 10 april om 20.30u.

Overige datums:
week 1 en 2: wo 24 april om 20:30 uur
week 3 en 4: wo 8 mei om 20:30 uur
week 5 en 6: wo 22 mei om 20:30 uur
week 7 en 8: wo 5 juni om 20:30 uur
week 9 en 10: wo 19 juni om 20:30 uur
oefenmaanden: wo 3 juli om 20:30 uur
oefenmaanden: wo 31 juli om 20:30 uur
oefenmaanden: wo 28 augustus om 20:30
Afsluiting: wo 25 september om 20:30 uur

Wat als ik niet aanwezig kan zijn bij de live sessies?

De livesessies worden allemaal opgenomen en kun je dus in je eigen tijd terugkijken.

Voor kinderen in welke leeftijdsrange is de cursus bedoeld?

De leeftijd van de (temperamentvolle) kinderen om wie het gaat, zal wisselend zijn. De leeftijd van jouw kind zal waarschijnlijk tussen de 1,5-12 jaar zitten, dat is de periode waarin veel ouders worstelen met het temperamentvolle gedrag van hun kind(eren).

Kan ik meedoen vanuit Duitsland/Griekenland/India/ander land?

Ja! het is een online cursus. Alles is vanuit je eigen luie stoel te volgen.

Bij de cursus hoort ook een pakket met cursusmateriaal. Deze sturen we met de post op. Het kan zijn dat je pakketje niet op tijd is wanneer er douane tussen zit of de post om andere redenen vertraagt wordt tussen landen.

Om de hogere verzendkosten een beetje te compenseren is er voor bepaalde landen een eigen betaalpagina waar verzendkosten berekend worden. Klik hieronder voor de juiste betaalpagina.

België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Spanje (geen extra kosten)

Estland, Finland, Hongarije, Ierland, Kroatië, Letland, Litouwen, Noorwegen, Polen, Portugal, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland

Overige landen

Is de werkwijze voor alle temperamentvolle kinderen hetzelfde?

Temperamentvolle kinderen verschillen onderling net zoveel als alle andere kinderen. Er is niet één hokje waar je een kind in kunt stoppen, en het is ook zeker niet de bedoeling wéér een nieuw label te ontwikkelen dat op kinderen geplakt kan worden. Met de tips en handvatten uit het programma zoom je echt in op jouw unieke kind en jullie unieke situatie.

Heb je echt een cursus nodig? Kan “het temperamentvolle” ook vanzelf overgaan?

Weet: wat aandacht geeft, groeit. Misschien denk je wel dat de struisvogelstrategie beter werkt dan overal maar woorden aan geven. Net doen alsof er niks aan de hand is, werkt misschien een tijdje, en soms lijkt het zelfs of er lange tijd een harmonieus evenwicht is en neig je ernaar opgelucht adem te halen. Zo, niks aan de hand. Me druk gemaakt om niks. Tot er weer een uitbarsting is. Een kind dat weken achtereen niet in slaap komt. Dat zich onbegrepen en niet gezien voelt. Vergelijk het met een strandbal die je onder water duwt; eerst gaat het makkelijk, maar het kost steeds meer moeite om m niet omhoog te laten schieten. Vroeg of laat verlies je de grip en vliegt ie een willekeurige richting op. Die strandbal zou je kunnen zien als de wervelstorm aan emoties die soms door je kind razen, als de unieke set van eigenschappen die hij nu eenmaal hééft, hoe hard je ook probeert om ze niet te zien.
Er is niet één hokje waar je een kind in kunt stoppen, en het is ook zeker niet de bedoeling wéér een nieuw label te ontwikkelen dat op kinderen geplakt kan worden. De term ‘temperamentvolle kinderen’ is dus niet bedoeld om een etiketje op hen te plakken, maar om jouw kind te leren begrijpen en jou handvatten te bieden om met deze bijzondere eigenschappen bij kinderen om te gaan. Het temperamentvolle zit ín jouw kind. Het is niet iets wat even overwaait. De kunst is het mooie ervan te zien. De handvatten uit de cursus gaan je daarbij helpen.

Het gezinsleven is al zo druk. Ik weet niet of ik nog tijd heb voor de cursus, laat staan energie...

Een begrijpelijke gedachte, maar is ie ook waar? We doorlopen de lessen in elf weken, juist om te voorkomen dat het bij deelnemers verwatert. In een korte tijd duik je er helemaal in. Daardoor zie je ook snel het effect van de andere manier van kijken/handelen terug in je gezin. Meer rust, meer lol, minder gedoe. Wat een tijd (en energie!) scheelt dat?!

Mijn partner denkt er anders over...

Soms denkt je partner er anders over. Hij houdt niet van poeha, is van de strakke hand en dan komt het wel goed of juist van het laat-maar-waaien en negeren die hap. Beiden opvoedstijlen passen niet bij jou. Jij wilt actief betrokken zijn, liefdevol aanwezig, binnen gezonde grenzen.

We horen van veel ouders die de cursus samen hebben gevolgd terug dat ze enorm naar elkaar zijn toegegroeid in het ouderschap. Er is veel meer wederzijds begrip en ze voelen zich weer meer een team.

En doet je partner niet mee en ziet hij dat jouw nieuwe benadering z’n vruchten afwerpt, dan is de kans groot dat hij nieuwsgierig wordt en hier en daar toch wat mee wil kijken. Aldus meerdere ouders uit de vorige ronde.

Meer vragen over de cursus?

Maandag ging Eva live om al je vragen over de cursus te beantwoorden. Kon je er niet bij zijn? Schrijf je dan hier in, dan krijg je de replay in je mail.

“Onze dochter voelt zich veel meer gehoord en zit zoveel beter in haar vel!”
– Suzanne

De cursus van Eva is echt een aanrader! Soms zie je de dingen in de interactie met je kind gewoon niet meer goed, omdat je er dagelijks in zit. Eva zet je even stil bij dingen, ze veroordeelt niks, je voelt je juist heel erg begrepen, maar ze zet je wél aan het denken. Ik denk dat het echt een coach of hulpverlener kan vervangen, omdat je zélf handvatten krijgt om ook praktisch aan de slag te gaan. Dat had bij ons ook meteen effect en dat motiveert dan ook weer om verder te gaan met alle fijne lessen. Oh en het werkt ook nog eens heel verbindend om dit samen met je partner te volgen. Wij gingen metéén bij les 1 alweer meer de positieve kanten van ons kind zien. Dus gun jezelf en je kind deze positieve boost en koop deze cursus! Je krijgt zeker geen spijt!

– Walter en Maaske

Eva je hebt een heel bijzonder talent. Je kan structuur aanbrengen in een voor mij moeilijk te doorgronden wereld van emoties. Door de cursus heb ik geleerd om rustig te blijven als mijn vier temperamentvolle dochters zich ontladen in hun veilige thuissituatie. Maar ook hoe grenzen te stellen en deze te bewaken. Kortom een zeer complete cursus, die ik iedereen ga aanbevelen!

– Ruut

“Soms zie je de dingen in de interactie met je kind gewoon niet meer goed”
– Suzanne
Wil je dat je kind weer lekker in zijn vel zit?

Heb je meer ontspanning en plezier in je dagelijks leven nodig?

Worstel je met begrip, geduld en vertrouwen?

In de cursus werken we stap voor stap aan je pijnpunten. Ik help je door het proces heen met verdiepende video’s, opdrachten om alles wat je leert direct toe te passen en livesessies waar je je vragen kunt stellen. Daarnaast vind je steun en inspiratie bij andere ouders in de community.

Resultaten na de cursus

Ieder kind is anders; je weet wat er speelt bij jóúw kind en wat híj nodig heeft, zodat je jouw kind kan helpen lekkerder in zijn vel te zitten en jullie band sterker wordt.

Je weet hoe je de talloze ervaringen en impulsen (oftewel druppels) waar je kind dagelijks mee te maken krijgt (1) herkent, (2) begrijpt wat de impact ervan is op jouw kind en (3) voorkomt dat er te veel druppels in het emmertje van je kind vallen.

Je kunt 'druppelmanagement' toepassen en bent daardoor in staat veel invloed uit te oefenen op het verloop van de dag en de sfeer en gezelligheid thuis

Je krijgt meer begrip, geduld en vertrouwen waardoor je beter kunt afstemmen op je kind. En hierdoor zit je kind al heel snel lekkerder in z'n vel

Waarom het juist voor temperamentvolle kinderen zo belangrijk is om een krachtige leider te hebben en wat ervoor nodig is om die leider te zijn zodat je op een prettige manier samenwerkt met je kind en je kind je laat helpen zonder te dreigen met straffen of boos te worden.

Je leert de impact van jouw eigen emoties op jezelf en jouw temperamentvolle kind en ik help je hier een weg in te vinden.

Je kan een pak relaxter omgaan met lastige situaties zoals eten, slapen, naar de tandarts, ophalen van speelafspraak en nog veel meer…

De lastige kanten van de eigenschappen verdwijnen steeds meer naar de achtergrond en de kwaliteiten komen beter bovendrijven.

|

Naast veel nieuwe inzichten over mijn kinderen heeft de cursus me ook al heel veel inzicht gegeven in mezelf, ik begrijp mijn temperamentvolle zelf nu al veel beter!
Hetty

|

…Mijn man en ik doen de cursus samen en voor ons zijn de opdrachten in het werkboek dé manier om onze opvoedstijl in kleine stapjes aan te passen zonder dat we elkaar vertellen wat de ander het beste kan doen.
Imke

|

Super waardevolle cursus, op de helft en nu al zoveel inzichten gekregen. Niet alleen inzicht in hoe mijn zoon in elkaar ziet maar ik herken ook heel veel bij mezelf.
Adèle

|

Ik begrijp m’n kind nu al veel beter, zie beter wat er precies gebeurt in z’n hoofd, waar dingen op misgaan, en krijg ook steeds meer handvatten om ermee om te gaan…
Julia

Is mijn kind temperamentvol?

Zo is de cursus opgebouwd

Tijdens de modules word je ‘aan de hand’ genomen met wekelijkse opdrachten, videolessen en een werkboek. Je past de opdrachten uit het werkboek toe. Alles is erop gericht dat jij inzichten én handvatten krijgt, die je direct in de praktijk kunt brengen.

In de cursus vind je opdrachten die inzicht geven in jullie situatie.

Er wordt je een spiegel voorgehouden, zodat je patronen leert herkennen.

Je ontdekt wat je kind nodig heeft.

Je leert hoe je kind kan omgaan met emoties en hoe jij het beste omgaat met de emoties van je kind.

Begrip bij jou zorgt voor ontspanning in je eigen houding en daardoor ontspanning bij je kind.

Je leert vertrouwen dat je kind alles doet wat hij kan, wat ruimte brengt in jullie relatie. Ruimte waarin je kind gedijt en weer (op)bloeit.

Je leert hoe je nog beter luistert naar de behoeften van je kind.

Je leert heel concreet de omstandigheden voor je kind aan te passen, waardoor het leven samen weer prettiger loopt. Dat zit hem soms in kleine dingen die voor je kind een groot verschil maken.

De temperamentvolle kenmerken van je kind komen weer volop als prachtige talenten naar buiten.

Vragen, ik heb vragen!

Ik kan me voorstellen dat je alvast het naadje van de kous wilt weten. Temperamentvolle kinderen houden van voorspelbaarheid en hebben daarom vaak talloze vragen. Dus als je kind het temperamentvolle niet van een vreemde heeft is er een dikke kans dat jij dat ook hebt. Ik heb daarom een overzicht gemaakt waarin ik al je praktische vragen beantwoord.

Het boek hadden we al in ons bezit en dan heb je al heel veel informatie en tips waar je mee aan de slag kan. Ik had niet verwacht dat de cursus zo'n enorme toevoeging nog zou zijn. Wat een hoop liefde, tijd en passie zit er in alles. Dat je ook je persoonlijke vragen kunt stellen, vind ik ook ontzettend fijn.

- Krista

De cursus is onwijs waardevol geweest. Het heeft mij zoveel inzicht, tips, handvaten, maar ook steun en (h)erkenning gegeven. We hebben al veel intensieve hulp gehad, maar met jouw cursus kon ik grotere stappen vooruit maken. Zo fijn om ook de erkenning te ervaren dat het met een temperamentvol kind echt wel pittiger is.

- Jeanet

De cursus over Temperamentvolle Kinderen

Voor meer rust meer plezier en minder gedoe!

Deze cursus is voor jou als je:

een intens, gevoelig en opmerkzaam kind met een sterke wil hebt.

het idee hebt dat je kind een bijzondere gebruiksaanwijzing heeft.

nieuwsgierig bent naar wat er in je kind omgaat.

je kind beter wilt begrijpen en bereid bent daar tijd, energie en liefde in te stoppen.

meer geduld, ontspanning en verbinding zoekt in de relatie met je kind

praktische handvatten wenst om je temperamentvolle kind het beste te geven.

behoefte hebt aan verdieping op wat je in het boek las.

in een veilige online omgeving ervaringen en tips wilt uitwisselen met andere ouders.

wat hulp nodig hebt om alles wat je in mijn boek al hebt gelezen ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

Reacties uit de community

Heb je het boek Temperamentvolle kinderen al gelezen?

Heb je het boek Temperamentvolle kinderen al gelezen?

JA! Dan ga je met de cursus de kennis daadwerkelijk toepassen aan de keukentafel, in de badkamer, vlak voor het naar bed gaan en tijdens dagjes uit naar de kinderboerderij. De lessen en opdrachten nemen je namelijk -nog meer dan het boek- aan de hand mee met praktische voorbeelden.

Nee (nog) niet!
Geen zorgen! De cursus geeft je de houvast en structuur om met de kennis aan de slag te gaan. Het boek is een fijn naslagwerk waar je altijd nog eens op kunt terugvallen. Tijdens de lessen richten we ons echt op de praktijk, want het alledaagse leven, daar draait het natuurlijk om!

Als het om temperamentvolle kinderen gaat, móet je bij mij zijn.

Over Eva

Leuk je hier te zien! Ik ben Eva Bronsveld, spreker, trainer en schrijver op het gebied van opvoeding en onderwijs. Zo’n vijftien jaar geleden ontdekte ik dat sommige kinderen intenser, gevoeliger en opmerkzamer zijn dan andere kinderen en dat zij dit combineren met een sterke eigen wil. Ik noemde ze temperamentvolle kinderen

Zonder te overdrijven, durf ik te zeggen: als het om temperamentvolle kinderen gaat, móet je bij mij zijn. Met mijn lezingen, trainingen en het boek Temperamentvolle kinderen (waarvan ruim 50.000 exemplaren zijn verkocht) heb ik al tienduizenden gezinnen geholpen. Ouders vinden weer de weg naar begrip voor hun kind, ontspanning en plezier komt weer terug in gezinnen. Dat is prachtig om te zien en waar het leven om draait, nietwaar? Zonder oordeel (want dat is het láátste waar je als ouder op zit te wachten) geef ik je tips voor creatieve alternatieven om het leven weer soepel te maken. Zelf heb ik vier kinderen met ieder hun eigen temperamentvolle kenmerken en ik leer nog elke dag van ze. Ik begrijp hoe jij je voelt en gun jou ook een relaxte omgang met jóúw kind. Dat je samen het talent ontdekt in hun temperament. Van hindernis tot kracht. Van ergernis naar plezier. Want het allermooiste is als kinderen ontdekken hoe groot hun waarde is, juist dánkzij al die karaktertrekken die voorheen tot irritaties of emotionele uitbarstingen leidden.

De cursus van Eva is in de eerste plaats heel liefdevol. Je voelt je, door wat ze zegt en vertelt, meteen begrepen en gesteund. De weekthema’s sluiten fijn en goed op elkaar aan; je gaat steeds een stapje verder om jezelf, je kind en jullie interactie beter te begrijpen, aan de hand van praktische tips en opdrachten. Wij lopen wat achter, maar ook dat kan. Zeker omdat de community op insta er altijd is! ❤️
– Neeltje

|

Ik ben nu vijf weken bezig met de cursus en het heeft me al zoveel opgeleverd! Ik voel veel meer verbinding met mijn temperamentvolle dochter, ze vraagt nu meerdere keren per dag om een knuffel (deed ze eerder bijna nooit) ze begint dingen beter te verwoorden en er zijn veel minder boze buien. En wanneer ze er zijn duren ze korter en leveren ze soms juist hele mooie gesprekjes op.
Hetty

|

…Het vurige enthousiasme opnieuw heerlijk vinden in plaats van enkel te focussen op het vermoeiende driftige. Daarnaast ook jezelf beter leren kennen en jezelf in uw relatie. Dit is wat Eva haar kennis, haar theorie, haar tips, haar erkenning tot hiertoe voor mij hebben betekend. Het enige minpunt. Dat we het boek en de cursus niet 5 jaar geleden hebben gevonden.
Lies

|

De cursus is zo’n warm bad! De filmpjes van Eva en het werkboek leiden je er stap voor stap doorheen en motiveren en inspireren enorm om er lekker mee aan de slag te gaan. Heel erg gericht op de praktijk en de ‘echte wereld’…Ook de community is enorm fijn om zoveel met elkaar te kunnen delen en tips van elkaar te krijgen. De herkenning is super fijn! Je voelt je veel minder alleen. We merken thuis al heel veel verschil
Daniëlle

|

Eva’s cursus is anders dan alle anderen, het is zo interessant dat je steeds weer uitkijkt naar de volgende week. En het kost mij weinig moeite omdat het allemaal heel makkelijk wordt aangeboden. Met ook nog eens persoonlijke live’s en support in de communitie. Je vragen worden écht beantwoord!!
Marieke

|

Wat een leerzame en fijne cursus! In deze korte tijd al zo veel inzichten gekregen en zo veel geleerd! Bijvoorbeeld over controle en voorspelbaarheid en wat ons kind daarin nodig heeft. Met dank aan de oefeningen in het werkboek brengen we de opgedane kennis (met vallen en opstaan) in de praktijk en merken we positieve veranderingen in ons gezin. Dankjewel Eva!!
Charlotte

|

Het heeft nu al zoveel meer rust gebracht in ons gezin. Zoveel tips die echt goed werken, maar het ook gewoon gezelliger maken. Er wordt veel gelachen. En die krachtige karaktereigenschappen van ons temperamentvolle kind leren we steeds meer waarderen. Hele waardevolle cursus.
Willianne

|

Ik ben een mama met drukke en stressvolle job, drie temperamentvolle kinderen, nu ben ik een tijdje thuis na de geboorte van mijn derde zoontje. Ik voel zo hard het verschil wat ik nu als rustige persoon breng in mijn gezin, ik volg de cursus om blijvend deze persoon te zijn, ook als ik terug in de dagelijkse rush stap. De inzichten zijn zo waardevol en leren me echt vanuit vol vertrouwen en oprechte verbinding te kijken naar mijn kinderen, zelfs als ze dingen doen waar ik normaal gezien boos van word.
Tine

|

We zijn heel blij met de cursus. De voorbeelden zijn zo herkenbaar, het lijkt wel of de cursus specifiek voor onze zoon is gemaakt. Ook is het fijn om herkenning bij andere ouders te vinden want de struggle is soms best behoorlijk eenzaam.
Anne

De cursus is echt een steuntje in de rug als je anders om wilt gaan met jouw temperamentvolle, gevoelige kind met een sterke wil. Een pittige klus, maar Eva biedt door het delen van haar persoonlijke ervaringen de herkenning die je als ouder soms even nodig hebt.

Jackelien

De inschrijving is gesloten. Wil je een seintje wanneer ik een nieuwe ronde start waarin ik een half jaar met je kan optrekken?

Bekend van