De cursus

Je hebt het vast gemerkt: je doet al zoveel fijne dingen voor je kind. Je geeft al veel ruimte. Je bent echt wel een leuke ouder die zo haar best doet, je hebt een prima aanpak en toch blijft het ingewikkeld. Je gevoel klopt: jouw kind heeft écht meer nodig dan gemiddeld.

Merk je dat je kind zichzelf met zijn eigen temperament in de weg zit? Weet dat er niets mis is met je kind. Toch heeft je kind wel iets extra’s nodig. Jij trouwens ook. Want je bent vast wel toe aan meer genieten van je kind dan tot nu lukt. Lukt het om je kind te ondersteunen, dan zul je merken dat de positieve kanten van de temperamentvolle eigenschappen van je kind vanzelf de boventoon gaan voeren.

En dit gaan we in de cursus doen

In het online programma voor ouders neem ik  je mee van het boek naar de praktijk. Ik vertaal mijn kennis naar de concrete toepassing in jouw gezin. Je gaat van frustratie naar genieten, van klacht tot kracht. Ik geef je extra verdieping die je niet in het boek vindt. In het programma kun je opdrachten doen waardoor je je kunt verdiepen in jouw situatie. Je krijgt een spiegel, zodat je patronen leert herkennen. Je ontdekt wat je kind nodig heeft, Je leert hoe je kind kan omgaan met emoties en hoe jij kan omgaan met die emoties van je kind.

Jouw begrip brengt ontspanning in je eigen houding en ontspanning bij je kind. Kun je er beiden op vertrouwen dat je kind alles doet wat die kan, dan geeft dat ruimte in jullie relatie. Ruimte waarop je kind kan gedijen en bloeien. In de online cursus gaan we precies hiermee aan de slag.

Je leert hoe je nog beter kan luisteren naar de behoeften van je kind. Je leert heel concreet de omstandigheden voor je kind aanpassen, waardoor het leven samen weer prettiger loopt. Dat zit hem soms in kleine dingen die voor je kind een groot verschil maken.

Zo kunnen de temperamentvolle kenmerken van je kind volop als prachtige talenten naar buiten komen.

Nieuwe ronde

De eerste ronde van de cursus is nu volop bezig.