Vol praktische handvatten voor meer ontspanning en plezier tussen jou en je kind.

Boek cover

Het boek

Kan een verkeerd gesneden boterham aanleiding zijn voor een epische huilbui? Komen jullie de deur niet uit vanwege een kriebelend draadje in je kinds sok? Blijft jouw kind koppig bij een standpunt, wat je ook probeert? Temperamentvolle kinderen reageren, meer dan andere kinderen, uiterst gevoelig op invloeden uit de omgeving. Ze uiten zich vaak eigenwijs, intens of zijn snel van hun stuk gebracht. Strenger zijn werkt averechts. Hun gedrag negeren heeft geen zin. Een temperamentvol kind vraagt boven alles je begrip, betrouwbaarheid, zorgvuldige aandacht en goede afstemming. Hierdoor zal je kind juist opbloeien in plaats van het steeds moeilijker krijgen.

In Temperamentvolle kinderen vind je vijfentwintig jaar aan kennis en ervaring. Met ruim 50.000 verkochte exemplaren kan ik het met dankbaarheid een bestseller noemen waar ik veel gezinnen mee heb kunnen helpen. Ik schrijf met een liefdevolle kijk op kinderen en veel begrip voor hun ouders.

En nu met minicursus! Daarmee neem ik je stap voor stap mee: úít het boek naar je huiskamer (en natuurlijk de supermarkt, het schoolplein, op visite… 😉). Waar je eigen echte mensen zijn.

Je kinds temperament wordt een kracht in plaats van een hindernis.

Boek cover

De minicursus

Het boek geeft je inzichten, handvatten en tips. En om daar echt mee aan de slag te gaan krijg je bij het boek de minicursus! Zodat je ook úít het boek komt: aan de slag met al je nieuwe inzichten. Pas dan verandert er ook iets thuis. Verandering komt wanneer je het geleerde ook echt gaat toepassen. Dat je dan ineens kunt denken: hé, is er nu een week geen ruzie geweest… ja!

De vertaalslag naar je eigen gezin, je eigen kind en je eigen patronen, is helemaal zo gemakkelijk nog niet. Dat is bij elk (opvoed)boek zo. Ik wil je dus meer bieden dan dat. Ik wil je helpen die stap te zetten naar de praktijk.

De minicursus bij het boek Temperamentvolle Kinderen helpt je daarmee! Ik neem je stap voor stap mee: úít het boek naar je huiskamer (en natuurlijk de supermarkt, het schoolplein, op visite… 😉). Waar je eigen echte mensen zijn.

In de minicursus vind je bij elk hoofdstuk video’s waarin ik je nog meer verdieping en voorbeelden uit de praktijk geef. Je gaat aan de slag met opdrachten in het werkboek.

De minicursus hoort bij het boek. Hoef je dus niet los te kopen. Heb je het boek al? Houd mijn berichtjes in de gaten. Ik laat jou natuurlijk niet in de kou staan, ik laat je snel weten hoe jij ook de minicursus kan bemachtigen.

100+ reviews op Bol.com

“Na het lezen van dit boek hebben we een aantal inzichten ontdekt die wij nu aan het uitproberen zijn. En tot nu toe werken de voorbeelden uit het boek. Er is geen dagelijkse strijd meer, dat is sterk verminderd. Onze communicatie met onze kleine meid is ook sterk verbeterd.”