fbpx

Veelgevraagd spreker en dé expert op het gebied van temperamentvolle kinderen

Lezingen & Webinars

Als dé expert op het gebied van temperamentvolle kinderen ben ik veelgevraagd spreker. Lezingen geven vind ik dan ook echt het allerleukste om te doen, want ik houd van het contact dat we dan hebben. Er is zoveel herkenning en uitwisseling. Hier draait het om! Als ik na afloop hoor wat het bij deelnemers teweegbrengt, dan voel ik waar ik het voor doe.

Deelnemers vertellen mij: ‘Nu begrijp ik mijn kind eindelijk’, ‘Jouw verhaal doet me echt beseffen hoe mijn kind het leven ervaart’, ‘Dit zou elke leerkracht moeten horen’, ‘Ik zat met tranen in mijn ogen te luisteren’, ‘Ik ga met hernieuwde en positieve energie naar huis’.

Voor wie?

Ik geef met regelmaat lezingen voor ouders en andere geïnteresseerden, bijvoorbeeld via bibliotheken, scholen, kinderdagverblijforganisaties en centra Jeugd & Gezin. Ook spreek ik geregeld voor professionals tijdens congressen en plenaire studiedagen in het onderwijs en de kinderopvang. Uiteraard behoort het geven van webinars tegenwoordig ook tot de mogelijkheden.

De uitgebreide kennis en ervaring die ik deel over temperamentvolle kinderen, inspireerde al duizenden ouders en professionals in een praktische én liefdevolle aanpak, waardoor kinderen echt gezien worden en tot bloei komen.

“Wat een mooie avond heb je gisteren voor ons verzorgd! Ik heb echt met enthousiasme, herkenning, en soms een lichte schaamte zitten luisteren naar je! Je hebt de kennis, maar ook ervaring, het enthousiasme en de liefde voor de kinderen en de ouders; DANK JE WEL!”

Jolanda van Dijk, lod ouderraad basisschool t Sterrenlicht

“Op een laagdrempelige en inspirerende manier liet Eva zien hoe belangrijk het is om écht contact te maken met je kind. Er werd veel gelachen, maar er werd ons ook zeker een spiegel voorgehouden. We hebben nog nooit zoveel positieve reacties gehad na afloop van een thema-avond als na de lezing van Eva.”

Simone, ouderlid medezeggenschapsraad kinderopvang t Pleintje

“Wat een bevlogen en inspirerende spreekster is Eva. Ze maakt mensen aan het lachen, deelt herkenbare voorbeelden, legt af en toe een vinger op de zere plek maar laat ouders vooral met een goed gevoel over zichzelf én hun kinderen naar huis gaan. Zoals een van onze bezoekers zo mooi zei; Ik heb zin om morgen weer met nieuwe energie de dag met mijn kindjes te starten en al het geleerde in de praktijk te brengen.”

Diane, coördinator Centrum Jeugd en Gezin

“Prachtige eyeopener emmer illustraties, ga ik graag in de praktijk gebruiken”. “Voorbeeld van de emmer van Tess is heel mooi om het visueel te maken voor pm-ers. ” “Wat een eyeopener voor mij”. “Wat een prachtige metafoor, het emmertje. Ik was echt geroerd! Fijne manier van presenteren, lekker zichzelf”. Dit zijn slechts enkele quotes van de deelnemers die deelnamen aan de masterclass opvallend gedrag bij kinderen. Eva is een fijne spreker en in contact met haar is er altijd ruimte om te sparren over onze masterclasses, waardoor we nog beter kunnen aansluiten op de wensen van pedagische medewerkers in de kinderopvang.”

Willemijn Herfkens, Senior pogramma manager congressen KinderopvangTotaal

“Nogmaals bedankt voor de hele interessante, leerzame avond. Wat mij betreft had het nog wel twee uur langer mogen duren 🙂 . Ik hoop ook voor thuis veel tips uit je boek te halen.”

Elly, deelnemer lezing voor professionals

“Opvoeden, hoe doe je dat? En hoe zorg je er nu voor dat het leuk is, leuk blijft en dat jullie er samen plezier in hebben? Nodig Eva een keer uit voor een lezing over “positief opvoeden”. Een ontzettend leuke, herkenbare avond vol humor en tips waarbij iedereen echt even in de spiegel kijkt en vol goede voornemens weer naar huis gaat! Erg boeiend, kortom gewoon doen!”

Femke, directeur basisschool

“We kozen voor onze jaarlijkse thema-avond dit jaar voor het thema Temperamentvolle kinderen. Dit was, met meer dan honderd ouders, de drukst bezochte thema-avond ooit. We zagen nu opeens ook ouders die we normaal moeilijk de school binnenkrijgen. De sfeer zat er meteen in en de hele zaal was tot aan het einde toe geboeid.”

Ruud, directielid basisschool

“De professionele lezingen van Eva zijn (of lijken) luchtig. Ondertussen is ze echter stiekem zo ervaren en deskundig dat ouders met handenvol nieuwe tips en veel opvoedinspiratie naar huis gaan.”

Chantal, directeur Bambini a Casa

“Eva is als geen ander in staat om mensen een spiegel voor te houden zonder dat ze zich slecht voelen over zichzelf. De lezing an sich was al heel inspirerend en vol met (h)erkenning maar het meest waren we onder de indruk van de manier waarop Eva reageerde op alle vragen en opmerkingen. Hieruit bleek hoeveel kennis er allemaal achter schuil gaat want ze schakelde moeiteloos van het ene voorbeeld over op het andere en lepelde hierbij met gemak theoretische onderbouwingen op. We kregen nog dagenlang veel enthousiaste reactie van de aanwezigen.”

Peter, lid medezeggenschapsraad de Toermalijn