Lezingen

Wil je als school, kinderdagverblijf, Centrum Jeugd en Gezin, bibliotheek of andere instantie een inspirerende lezing voor ouders of professionals, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Al jarenlang geef ik lezingen over tal van opvoedkundige onderwerpen aan ouders én professionals. Hier vind je een overzicht van thema's waar ik al veel lezingen over gegeven heb maar een ander onderwerp is natuurlijk ook mogelijk.

eva in de spotlight

Wat andere deelnemers en opdrachtgevers zeggen over mijn lezingen:

Femke, directeur basisschool

"Opvoeden, hoe doe je dat? En hoe zorg je er nu voor dat het leuk is, leuk blijft en dat jullie er samen plezier in hebben? Nodig Eva een keer uit voor een lezing over "positief opvoeden". Een ontzettend leuke, herkenbare avond vol humor en tips waarbij iedereen echt even in de spiegel kijkt en vol goede voornemens weer naar huis gaat! Erg boeiend, kortom gewoon doen!"

Simone, ouderlid medezeggenschapsraad kinderopvang t Pleintje

"Op een laagdrempelige en inspirerende manier liet Eva zien hoe belangrijk het is om écht contact te maken met je kind. Er werd veel gelachen, maar er werd ons ook zeker een spiegel voorgehouden. We hebben nog nooit zoveel positieve reacties gehad na afloop van een thema-avond als na de lezing van Eva."

Ruud, directielid basisschool

"We kozen voor onze jaarlijkse thema-avond dit jaar voor het thema Temperamentvolle kinderen. Dit was, met meer dan honderd ouders, de drukst bezochte thema-avond ooit. We zagen nu opeens ook ouders die we normaal moeilijk de school binnenkrijgen. De sfeer zat er meteen in en de hele zaal was tot aan het einde toe geboeid."

Diane, coördinator Centrum Jeugd en Gezin

"Wat een bevlogen en inspirerende spreekster is Eva. Ze maakt mensen aan het lachen, deelt herkenbare voorbeelden, legt af en toe een vinger op de zere plek maar laat ouders vooral met een goed gevoel over zichzelf én hun kinderen naar huis gaan. Zoals een van onze bezoekers zo mooi zei; Ik heb zin om morgen weer met nieuwe energie de dag met mijn kindjes te starten en al het geleerde in de praktijk te brengen."

Chantal, directeur Bambini a Casa

De professionele lezingen van Eva zijn (of lijken) luchtig. Ondertussen is ze echter stiekem zo ervaren en deskundig dat ouders met handenvol nieuwe tips en veel opvoedinspiratie naar huis gaan.

Peter, lid medezeggenschapsraad de Toermalijn

Eva is als geen ander in staat om mensen een spiegel voor te houden zonder dat ze zich slecht voelen over zichzelf. De lezing an sich was al heel inspirerend en vol met (h)erkenning maar het meest waren we onder de indruk van de manier waarop Eva reageerde op alle vragen en opmerkingen. Hieruit bleek hoeveel kennis er allemaal achter schuil gaat want ze schakelde moeiteloos van het ene voorbeeld over op het andere en lepelde hierbij met gemak theoretische onderbouwingen op. We kregen nog dagenlang veel enthousiaste reactie van de aanwezigen.

Jolanda van Dijk, lod ouderraad basisschool t Sterrenlicht

Wat een mooie avond heb je gisteren voor ons verzorgd! Ik heb echt met enthousiasme, herkenning, en soms een lichte schaamte zitten luisteren naar je! Je hebt de kennis, maar ook ervaring, het enthousiasme en de liefde voor de kinderen en de ouders; DANK JE WEL!
Ook van andere ouders heb ik veel positieve reactie gehoord; zij zeiden 'nodig die nog maar eens uit!'.

Een greep uit de lezingen waarvoor je mij kunt inhuren:

Fijn dat je er bent!

Een thema-avond voor alle ouders die hun kinderen al prima opvoeden, maar dat gewoon nog net iets leuker, beter of relaxter willen doen. Gebaseerd op de tips uit de Opvoedkalender. Een avond vol met herkenbare voorbeelden, inspirerende tips en veel humor.

Samen spelen, wat nou delen?

Alle kinderen maken ruzie. En iedere ouder vindt het wel eens lastig om daar effectief op te reageren. Tijdens de thema-avond Samen spelen, wat nou delen? komt aan bod waar ruzies vandaan komen, hoe je de band tussen kinderen kunt versterken, wat je kunt doen om een groot gedeelte van de ruzies simpelweg te voorkomen en hoe je effectief kunt handelen tijdens ruzies. Gebaseerd op het gelijknamige boek.

Ik tel tot tien!

Als er iets is dat je als ouder kunt gebruiken in de opvoeding, dan is het wel geduld. En dat is nu precies iets waar de meeste ouders van aangeven soms nét een beetje te weinig van te hebben. Zeker op momenten dat je kind overmand wordt door emoties, helpt het natuurlijk het beste om als ouder zelf rustig te blijven. Maar juist op die momenten vinden we het als ouder het lastigst om geduldig te reageren. Want de emoties van je kind, doen ook vaak iets met jou als ouder.
Waar komen al die emoties, zowel bij onze kinderen als onszelf, toch vandaan? Wat kun je doen om je kind te leren omgaan met zijn emoties, hoe kun je het beste reageren op huilbuien, groot verdriet, angst of woede. En wat kun je doen aan je eigen emoties.

Wie is hier nou de baas?

Als ouder hoef je niet de baas te zijn om invloed te hebben op je kind. Sterker nog, juist door je kind te benaderen vanuit contact in plaats van macht, zal je kind meer willen luisteren naar wat jij te vertellen hebt. Tijdens deze inspirerende lezing krijg je praktische tips om je kind zo te benaderen, zoals je zelf benaderd wilt worden. Je zult zien hoe je, zonder over je eigen grenzen heen te gaan, rekening kunt houden met de grenzen en behoeften van je kind.
Een lezing over de kracht van voorbeeldgedrag, oplossingen zoeken vanuit samenwerking en over het belang van intrinsieke motivatie.

Help een peuter!

Peuters. Er wordt van alles over gezegd. Vaak dat ze lastig zijn en op zoek naar grenzen. Dat ze voortdurend nee zeggen en driftbuien hebben.  Maar eigenlijk zijn peuters ook heel schattig, aandoenlijk,  leuk en lief. Tijdens deze thema-avond krijg je veel informatie over de ontwikkeling van je peuter en tal van adviezen om het beste in je peuter naar boven te halen.

Temperamentvolle kinderen

Sommige kinderen lijken moeilijker op te voeden dan andere. De ‘standaard’ opvoedadviezen lijken bij deze kinderen niet, of juist averechts te werken. Tijdens deze thema-avond komen de voor- en nadelen van temperament aan bod en krijg je als ouder of professional praktische handreikingen die kunnen helpen bij het opvoeden van een temperamentvol kind.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, mail dan naar info@evabronsveld.nl of bel 0641858294