Boeken die
ik schreef

Boek cover

Temperamentvolle kinderen

In deze bestseller vind je vijftentwintig jaar aan kennis en ervaring. Met ruim 50.000 verkochte exemplaren heb ik veel gezinnen kunnen helpen. Ik schrijf met een liefdevolle kijk op kinderen en veel begrip voor hun ouders.

De vertaalslag naar je eigen gezin, je eigen kind en je eigen patronen, is helemaal zo gemakkelijk nog niet. Dat is bij elk (opvoed)boek zo. De minicursus bij het boek Temperamentvolle Kinderen helpt je daarmee! Ik neem je stap voor stap mee: úít het boek naar je huiskamer (en natuurlijk de supermarkt, het schoolplein, op visite… 😉). Waar je eigen echte mensen zijn.

Meer informatie en reviews heb ik hier verzameld.

Boek cover

Opvoedkalender

Een kalender (niet gedateerd, dus jaar in, jaar uit te gebruiken!) met 52 tips om het thuis nog wat gezelliger te maken. Soms serieus, soms grappig, maar altijd handig.

Het begon eigenlijk allemaal met iets dat ik op Twitter was gestart: ‘Zullen we deze week onze kinderen eens extra positief opvoeden?’ En daar kwamen meteen heel veel positieve reacties op. Vervolgens gaf ik een tip per dag en binnen twee dagen deden er al meer dan honderd mensen mee. Na afloop van die week vroegen mensen of ik er niet mee door wilde gaan en vanaf toen postte ik er een per week en ontstond er een column in het tijdschrift ‘Groter Groeien’. Zij waren hier zo enthousiast over dat ik een vaste column in hun tijdschrift kreeg. Om de tips bij elkaar te bundelen heb ik de opvoedkalender gemaakt!

De opvoedkalender helpt je bij…

Inspiratie om je de dag een positieve draai te geven.

Je herinneren bij het opzetten van je roze bril.
Die momenten waarbij je in de hectiek van de dag even je er niet toe kunt zetten om die ouder te zijn die je eigenlijk wilt zijn.

Zonder ingewikkelde gebruiksaanwijzing gewoon te genieten van je gezin.

Het creëren van mooie nieuwe herinneringen.

“Een leuk, informatieve kalender. In handig formaat. Je kunt het ergens neerzetten en elke dag een leuke tip lezen.
Heb het gekregen als cadeau, en er staan veel leuke tips in voor nieuwbakken ouders. Leuk om te geven of te krijgen!”

– Hollebollegijs | via bol.com

“De tips worden eenvoudig en duidelijk uitgelegd en zijn in één/ twee minuten te lezen. Zo word je als ouder iedere week gestimuleerd even na te denken over de manier waarop je opvoedt, zonder dat je hier veel tijd in hoeft te steken of dikke opvoedkundige boeken hoeft door te lezen. De opvoedkalender helpt je vooral steeds weer even herinneren wat je eigenlijk voor ogen hebt met de opvoeding van je kinderen en hoe leuk je het samen kunt hebben.”

– Tamar de Vos-van der Hoeven | via opvoedadvies.nl

“Wat een leuk concept, iedere week een tip.
De kalender staat bij ons op het aanrecht, daardoor zie je hem telkens staan en word je ook steeds weer aan de tip herinnerd zodat je het ook echt gaat doen.

De tips zijn makkelijk toe te passen en werken echt. Een echte aanrader voor iedereen met kinderen!”

– Frankboekenplank | via bol.com
Boek cover

Maakt me niet uit wie er begon

Word je ook gek van het gekibbel tussen je kinderen? Conflicten over wat lijkt ‘niets’? Mag jij steeds opdraven als mediator? Precies voor die situaties heb ik samen met Elsbeth Teeling van de Club van Relaxte Moeders dit boek geschreven. Ik help je zen te blijven terwijl je dit hele gebeuren in goede banen leidt en met wat tips kunnen je kinderen misschien wel zelf een conflict oplossen!

In ‘Maakt me niet uit wie er begon!’ vertel ik hoe jij kinderen – broers, zussen en vriendjes – kan helpen al vroeg een goede band met elkaar te krijgen. Daarmee geef je kinderen een stevige sociale basis. Met kennis van zaken en humor geef ik tips over wanneer en hoe je moet ingrijpen, wat je moet doen als je kind fysiek wordt, wat het nut is van ruziemaken en nog veel meer. Met toegankelijke achtergrondinformatie, herkenbare ervaringsverhalen en praktische tips. Zo wordt het gezelliger in huis!

‘Het maakt me niet uit wie er begon’ geeft je…

R

Inzichten over hoe je je kinderen kunt helpen het zélf op te lossen.

R

Heldere achtergrondinformatie over de band tussen broers en zussen. Door te begrijpen wat er gebeurt en hoe iets werkt, wordt het gemakkelijker om de juiste hulp te geven.

R

De handvatten om je kinderen te helpen bij het bouwen van een solide sociale basis en band.

R

Bakken vol herkenning. Ja! Ook bij andere gezinnen gaat het er (soms) zo aan toe (pfoe!).

R

Een schat aan informatie over het voorkomen van ruzies.

R

En tips die je helpen om gewoon die ene ruzie door te komen. Graag gedaan.

“Dit is een boek om binnen handbereik te laten liggen en regelmatig nog eens iets terug te lezen. Om te beginnen laat ik de ruzie, en daarmee de oplossing vaker bij mijn kinderen liggen in plaats van er zelf middenin te springen als het al te laat is. Ik weet nu welke woorden en zinnen ik kan gebruiken om niet alleen mijn kinderen te begeleiden maar ook om zelf een goed voorbeeld te geven wanneer iets niet gaat zoals ik wil.”

– Tessa | via beebsandmoms.nl
“Maakt me niet uit wie er begon bevat humor, achtergrondinformatie en natuurlijk praktische tips om je kinderen te helpen hoe ze het uiteindelijk zelf kunnen oplossen. Dit zijn lessen die ze in de rest van hun leven ook kunnen toepassen en daarom heel waardevol. Ik vind het zelf heel prettig dat het boek niet belerend geschreven is, maar juist vol zelfspot zit en dat de schrijfsters voorbeelden geven waardoor je je niet alleen voelt.”

– demamagids.nl
“Maakt me niet uit wie er begon! is een boek die bij elke ouder in de kast zou moeten staan. Het is een heel fijn geschreven boek. Fijn omdat het zo geschreven is dat je tijdens het lezen het idee hebt dat je naar een vriendin luistert. Een vriendin die jou tips geeft. Er zijn geen verwijten, je doet het niet verkeerd, je krijgt opbouwende kritiek en tips.”

– Lodi | via lodiblogt.nl
Boek cover

Van achter het behang tot over je oren

Lachen om je fouten en een moeder zijn met lef. Samen met de andere ontploetermoeders Elstbeth Teeling, Roos Schlikker en Miloe van Beek, pleit ik in ‘Van achter het behang tot over je oren’ hiervoor. Ja, het is pittig om wekenlang maar twee uur per nacht te slapen. Nee, het is niet fijn als je kinderen elkaar de hersens inslaan. En misschien is het moederschap wel anders dan je je had voorgesteld. We vertellen in dit boek eerlijk en met een knipoog over onze eigen ervaringen met de opvoeding en het ouderschap, geven je tips voor relaxed opvoeden, steken je een hart onder de riem en laten je lachen om jezelf en je kinderen. Want humor helpt je overal doorheen.

“Het helpt je echt om anders naar de dingen te gaan kijken. Minder streng voor jezelf en je kinderen te zijn…dingen los te laten en meer van je gezin te gaan genieten ivp het als een zware last op je schouders te zien. Vaak is het gezinsleven makkelijker dan je denkt. Als je maar blijft relativeren en dit leuke grappige boek leest:)”

– Mama0709 | via bol.com

“Wat een heerlijk boek is dit!! Het leest lekker makkelijk, is heel eerlijk en humoristisch geschreven, met veel herkenbare situaties. Ik ga de tips gelijk in de praktijk brengen en de dingen niet meer zo zwaar opnemen; voel me nu al een stuk relaxter!”

– Cindy123 | via bol.com